İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan, Bolu nüfusunun yüzde 75’inin kimlik kartının değiştirildiğini açıkladı, yeni çipli kimlik kartı başvuruları için randevuların nasıl alınacağını da aktardı.

Özel Haber: Aslı Akış

Yeni çipli kimlik kartları 2 Ocak 2017 yılı itibariyle hayatımıza girdi. Eski kimlik kartlarının yerini alan yeni nesil çipli kimlik kartları vatandaşların biyometrik veri, biyometrik fotoğraf ve imzasını bir araya topluyor ve ekstra ehliyet ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

YENİ KİMLİK RANDEVUSU NASIL ALINIR?

TC Kimlik kartını yenileyebilmek için öncelikle kimlik kartı randevu alınması gerekiyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü https://randevu.nvi.gov.tr/ web portalı üzerinden ya da Alo 199 numaralı Çağrı Merkezinden randevu alınır.

 “YAKLAŞIK %75 CİVARINDA YENİ KİMLİK KARTI DAĞITIMLARINI TAMAMLADIK”

Çipli kimlik kartlarında da Türkiye genelinde dağıtımın tüm hızıyla devam etmekte olduğuna da işaret eden Nevzat Gilan; “01.01.2017’den itibaren 3 yıl içerisinde dağıtımın tamamlanması planlanmıştı. Ancak bazı hassasiyetler sebebiyle engelli vatandaşlarımız, ileri derecede yaşlı insanlarımız var ve vatandaşlarımızın da duyarlılıkları birazda göz önünde bulundurarak bu zamanda biraz esnek davranıldı. Herhangi bir ceza yok. 5 yıl gibi bir süreye şuanda yaymış durumda. 01.01.2017 yılında başladı. Şuanda Türkiye genelinde paralel gidiyor Bolu’da kimlik kartı verilme işlemleri. Yaklaşık %75 civarında yeni kimlik kartı dağıtımlarını tamamlamış durumdayız.” İfadelerini kullandı.

“RANDEVUSUZ İŞLEM YAPILMIYOR”

Vatandaşların çipli sistemi bulunan yeni kimlik kartlarını almaları için randevu almaları şartını hatırlatan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nevzat Gilan; “Önce randevu almaları lazım. Artık eskisi gibi kargaşalı ortamlarda, kalabalık ortamlarda hizmet uygun görülmüyor. Randevulu çalışma birçok kurumda olduğu gibi bizde de hayata geçirilmiş durumda. Alo 199’dan ya da https://randevu.nvi.gov.tr/  internet adresinden randevu alınarak gününde saatinde başvuruyla kimliklerini almaları mümkün, başvuru yapmaları mümkün. Ayrıca ileri derece yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın da bizzat ayağına giderek kimlik başvurularını alıyoruz. Onlarda bulundukları mülki amirliklerine müracaat ederek bu konuda planlanan takvime göre adreslerine gidilerek bu ihtiyaçlar gideriliyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim