Çin’de ortaya çıktıktan sonra tüm dünya ile beraber Türkiye’yi de etkisi altına alan Korona virüs salgınını önlemeye dönük alınan tedbirler kapsamında, Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, Bolu Otogarından hareket eden şehirlerarası otobüslerde, yolcuların oturma düzenine göre seyahat edip etmediği denetlendi.

HABER: MEHMET FATİH YALINIZ

Vatandaşların seyahat güvenliği açısından alınan önlemler kapsamında Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bolu Otogarında, alınan önlemlere uyulup uyulmadığı denetlendi.

Şehirlerarası otobüslerde yolcuların güvenliği için, araç ruhsatlarında belirtilen kapasitenin %50’si kadar yolcu taşınabiliyor. Ayrıca, yolcuların, araç içerisinde aralıklı oturmaları gerekiyor.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bolu Otogarında konu ile ilgili denetim yapıldı. Ekipler, tek tek otobüslere girerek, yolcuların belirtilen oturma düzenine seyahat edip etmediklerini denetlediler. Ekipler, önlemlerin tamamen yolcu güvenliğini sağlamak amacıyla alındığını, aksi bir durum tespit eden yolcuların durumu ilgililere bildirmeleri gerektiğini söylediler.

Öte yandan, şehirlerarası otobüs işletmecileri, son günlerde yolcu sayısının yarı yarıya düştüğünü söylediler. Şehir merkezinde faaliyet gösteren bürolarını kapattıklarını ve otogar – merkez arasındaki servisleri de kaldırdıklarını söyleyen işletmeciler, 24 saatte hareket eden otobüs sayısının 300’den 50’ye kadar düştüğünü ifade ettiler. İşletmeciler bu süreçte taşıma kapasitesinin yarı yarıya düşmesinden dolayı bilet fiyatlarının iki katına çıktığını da sözlerine eklediler.

Editör: TE Bilisim