Bolu Pazarı’nda koronavirüse rağmen balık satışlarında yoğunluk yaşanıyor. 15 Nisan’da balık avlama sezonunun kapanmasına rağmen balık satışlarının yoğun olmasından dolayı balıkçılar memnun olduklarını söyledi.

Koronavirüs salgını sürecinde semt pazarlarında yoğunluk devam ediyor. Bolu Pazarı balık halinde ise sezonun bitmesine rağmen vatandaşlar, balığa yoğun ilgi gösteriyor.

Yurt genelinde balık avlama sezonu 15 Nisan itibariyle yasaklandı. Balık sezonun kapanmasına rağmen Bolu Pazarı’nda tezgâhlarda, çupra, levrek somon ve ithal uskumru gibi balık çeşitleri bulunuyor.

Sezonun kapanmasına rağmen balık tezgâhlarında fiyatların uygun olduğu gözlendi. Bolu Pazarı’nda balık tezgâhlarında, levrek ve çupranın kilosu 40 TL’den, Norveç somonunun kilosu, 80 TL’den, alabalık, palamut ve ithal uskumrunun tanesi ise 10 TL’den satışa sunuluyor.

“SEZON BİTTİ AMA KORONAVİRÜSE İYİ GELDİĞİ İÇİN HALA SATILIYOR”

Bolu Pazarı esnaflarından balıkçı İlhan Başaran, vatandaşların balığa yoğun ilgi göstermesinden dolayı satışlardan memnun olduklarını söyledi:

“Şuanda balığa rağbet var. Doktorlar tarafından koronavirüse iyi geldiği söyleniyor. Şuanda millet, somon ve alabalığa rağbet ediyor. Çupra, levrek, somon, ithal uskumru hepsi güzel. Ayın 15’inden itibaren hamsi gibi küçük balıklar yasaklandı. Büyük balıklar var. Geçen yıl böyle balık satılmıyordu. Şimdi neden satılıyor? Koronavirüse iyi geldiği söyleniyor. O yüzden satılıyor.  Havalar ısınınca Bolu’da balık işi bitiyor, satılmıyor. Normalde bizim sezonumuz bitti ama koronavirüse iyi geldiği için hala satılıyor.

Editör: TE Bilisim