Bolu pazarında, koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimler devam ediyor. Pazar giriş ve çıkışlarını kontrol altına alan Bolu Belediyesi Zabıta ekipleri, pazara gelen vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, ülke genelindeki semt pazarlarında alınan önlemler sürüyor. Bolu’da da pazartesi günleri kurulan Bolu Pazarı’nda denetimler sıklaştırıldı. Bolu Belediyesi Zabıta Ekipleri, pazar giriş ve çıkışlarında kontrol noktaları oluşturarak, pazar alışverişi için gelen vatandaşlara, sosyal mesafeye uymaları konusunda ikazlarda bulunuyor.

Ayrıca pazar girişlerine konulan masalarda dezenfektan bulunduran Zabıta ekipleri, vatandaşlara, pazar giriş ve çıkışlarında ellerini dezenfekte etmeleri gerektiğini söylüyor.

Sokağa çıkmaları yasaklanan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik de denetimler yapan bekçiler ve polis ekipleri, zaman zaman kimlik kontrolü gerçekleştiriyor.

Öte yandan tezgâhlar arasında 3 metre kuralına uyan pazar esnafı, maske ve eldiven takarak, vatandaşların sebze ve meyvelere dokunmasına izin vermeden kendisi poşetliyor.

Ayrıca Zabıta ekiplerinin oluşturduğu kontrol noktalarında, “Koronavirüs yayılımını engellemek için elin ile değil, gözün ile seç” yazılı pankartlar yer aldı.

Editör: TE Bilisim