Bolu’da faaliyet gösteren, sivil toplum kuruluşu, siyasi parti, kurum ve şirketlerde görev alanlar tarafından kurulan Bolu Platformu Kurucu Yönetim Kurulu tarafından ilk basın açıklaması yapıldı.

Platformun faaliyet alanı ve amaçlarının özetlendiği açıklamada, “Dünyanın en güzel şehirlerinden Bolu’muzun geleceğinin planlanması, daha iyi anlaşılması ve tanınması adına oluşturduğumuz bu platform ile el ele vererek bir mucize gerçekleştirmek adına ilk adımı atmış bulunmaktayız.” denildi.

Bolu Platformu Kurucu Yönetim Kurulu adına yapılan yazılı basın açıklaması şöyle; “Dünyanın en güzel şehirlerinden Bolu’muzun geleceğinin planlanması, daha iyi anlaşılması ve tanınması adına oluşturduğumuz bu platform ile el ele vererek bir mucize gerçekleştirmek adına ilk adımı atmış bulunmaktayız.

Bolu Platformu demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, temel hak ve özgürlüklere saygı gösteren ve bu değerleri her şart ve koşulda korumayı kendine amaç edinen bir oluşumdur.

Bolu Platformu, faaliyetlerinde; tüm muhatapları için saygıyı ve sevgiyi, dürüstlüğü, doğru ve açık olmayı, ayrıştırıcı olmak yerine kucaklayıcı ve birleştirici olmayı ilke edinmiştir.

Platformumuz faaliyetlerini; din, inanç, dil, ırk, millet, cinsiyet de dâhil olmak üzere hiç bir ayrımcılık unsuru gözetmeden sürdürmeyi taahhüt etmektedir.

Bolu Platformu’nun, siyasi bir bağlantısı veya tercihi olmayıp, platformumuz iç ve dış siyasette teşekkül etmiş tüm siyasi partilere, derneklere, vakıflara ya da bu kapsamda hareket eden oluşumlara eşit uzaklıktadır. Platform, siyasi oluşumlar ve düşünceler bakımından tarafsızdır ancak; Bolu ili ile ilgili konularda taraftır.

Bolu sevdalılarını; ilimizin tarih, sanat, sağlık, turizm, çevre, spor, eğitim, kentsel tasarım, sosyal sorumluluk, ticaret/sanayi ve tarım/hayvancılık altyapısının geliştirilmesi ve Bolu’nun geleceğinin tasarlanması adına Bolu Platformu Faaliyet Kurullarında gönüllü olmaya davet ediyoruz.”

 

Editör: TE Bilisim