Bolu Belediyesi Atatürk Bulvarı’na kazandıracağı yeni dönel kavşak için ilk kazmayı vurdu. Kavşağın tamamlanmasıyla birlikte D-100 karayolu hariç kent merkezinde hiçbir trafik ışığı kalmamış olacak.

Dönel kavşak uygulamalarıyla şehir içi trafiği akıcı hale getiren ve trafik kazalarını önleyen Bolu Belediyesi, kent merkezindeki son trafik lambasının olduğu Atatürk Bulvarı’ndaki noktaya yeni bir kavşak inşa ediyor.

Şehir içinde artık trafik ışığı olmayacak

Atatürk Bulvarı ile Konuralp Caddesi’nin kesişme noktasına yapılacak yeni dönel kavşak için Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri gerekli önlemleri aldıktan sonra çalışmalara başladılar.

Bölgede devam eden çalışmalar en geç 10 gün içinde tamamlanarak, yeni dönel kavşak araç trafiğine açılacak. Bolu Belediyesi Atatürk Bulvarına kazandıracağı 2’inci kavşak ile birlikte şehir merkezindeki son trafik ışığı uygulamasına son verecek.

Bu sayede hem trafik daha güvenli ve hızlı olacak, hem de sürücüler için D-100 karayolu hariç şehir merkezinde 70-80 saniyeleri bulan trafik ışığı bekleme çilesi tarih olacak.

Editör: TE Bilisim