Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde meydana gelen olayda, Y.E.D. isimli şahıs, yaşanan tartışma sonrasında Doktor Emre Bilgin’e saldırdı. Olayda Doktor Bilgin’in burnu kırılırken, zanlı adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderildi. Yaşanan olaya karşı tepkiler ard arda geldi.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye gündemine düşen gelişmeyle ilgili Devlet’in en üst makamlarından açıklamalar yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Y.E.D.’nin tutuklandığını, “Bolu A.İ.B. Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, görevi başındaki doktora saldıran ve hakkında Beyaz Kod verilen kişi tutuklandı. Saldırgan, olayda, sıra bekleyen hastaları da rahatsız etmişti. Sağlıkta şiddete karşı harekete geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadeleriyle duyurdu.

Bir sağlık çalışanına yapılan saldırının, tüm topluma yapıldığına dikkat çeken Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, “Her kim tarafından ve her ne nedenle yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıların aslında sadece sağlık çalışanlarına değil, toplumun sağlığına yapılmış bilinçsizce, kabul edilemez bir suç teşkil etmektedir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevi başında uğradığı şiddet sonucu burnu kırılan Dr. Emre Bilgin kardeşime acil şifalar diliyorum. Tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Sağlık çalışanlarımızın bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, üzüntü veren bir durumdur. Görevi başındaki doktora saldıran ve hakkında Beyaz Kod verilen kişi tutuklanmasından ötürü de kurumlarımıza teşekkür ediyorum” kelimelerini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit de olaya tepkisini, yaptığı yazılı açıklama ile dile getirdi. Vali Ümit, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevi başında bugün uğradığı şiddet sonucu yaralanan Dr. Emre Bilgen kardeşime acil şifalar diliyorum. Zanlı derhal yakalanmış olup hakkında adli işlemler başlatılmıştır. Konunun yakın takipçisi olacağız. Bu vesileyle tüm sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Fedakâr Sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımıza yapılan her türlü saldırıyı şiddetle kınıyorum” ifadelerini kullandı.

Saldırıyı kınayan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, duygularını, “Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, görevi başındaki göz doktorumuza yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Doktorumuz ve tüm sağlık personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyerek dile getirdi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da konunun toplumsal yönüne değinerek, yasal önlemleri işaret etti. Özcan,  “Sağlık alanında yaşanan şiddetin en son durağı ne yazık ki ilimiz oldu. ‘Bu son olsun’ diyoruz fakat her defasında üzülerek söylüyorum artarak devam ediyor. Şunu her zaman belirtiyorum, sağlıktaki şiddeti ülkedeki şiddet ikliminden ayrı tutamayız. Her türlü şiddetin önünde set gibi duracak yasal önlemler derhal alınmalı” diye konuştu.

Saldırıyı kınayan ve olayın takipçisi olacaklarını vurgulayan Bolu İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol,  “Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemizde asistan hekimimize yapılan saldırıyı kınıyoruz. Olayda yaralanan hekimimize acil şifalar diliyor, yaşamı ve sağlığı tehdit eden her türlü saldırganlığa karşı olduğumuz gibi bu üzüntü verici olayın da takipçisi olacağımızı bir kez daha vurguluyoruz” açıklamasında bulundu.

Geçmiş olsun dileklerini ilete ve saygı çağrısında bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanemizde görevli doktorumuza yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sağlık ordumuzun, halkımızın sağlığı için büyük emek harcadığını unutmayarak azami derecede saygılı ve hoşgörülü olmalıyız” şeklinde konuştu.

Hastanelerde niteliğin kaldırılması sebebiyle, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kaldığına değinen Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu “Günümüzde sağlık hizmetlerinde nitelik maalesef yerini niceliğe bıraktı. Muayene başına 5 dakika ayrılan bir sistemde nitelikten bahsetmek mümkün olamaz. Bunların sonucunda hekimler öfke ve şiddetin temel öznesi oldular. Çünkü hastalar karşılarında sistemi kuran bürokratları değil, uygulamak zorunda kalan hekimleri buluyor. Buradan saldırıya uğrayan doktorumuza tekrar geçmiş olsun diyor saldırıyı gerçekleştiren şahsın en ağır cezaya çarptırılmasını diliyorum” kelimelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim