Bolu Valisi Ahmet Ümit 19 Eylül Gaziler Günü dolaysıyla mesaj yayımladı. Ümit; “Huzur ve güven içinde özgürce yaşadığımız cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi toplumsal hayatımızda her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi sunmak en önemli görevlerimizdir” dedi.

Vali Ümit mesajında, Atatürk'e şükran ve minnetinin ifadesi olarak 1921 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gazilik unvanının verildiğini ve 19 Eylül tarihi 'Gaziler Günü' olarak kabul edildiğini hatırlatarak; “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e “Gazilik” unvanı ile “Mareşal Rütbesi”nin verilişinin 99. yıl dönümünü ve 27.06.2002 tarihinde çıkartılan 4768 sayılı kanun gereğince 2002 yılından itibaren 19 Eylül tarihini “Gaziler Günü” olarak hep birlikte kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Gazilik; şanlı tarihimiz boyunca “ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz” düsturuyla istiklal ve bağımsızlığını, milli birlik ve bütünlüğünü her şeyin üstünde tutan ve bu uğurda canını ortaya koyarak mücadele ederken yaralanan kahramanlarımıza verilen “Gazâ” ruhunun ifadesi olan bir unvandır.

Kahraman gazilerimiz, 1071’de Malazgirt’te Anadolu’nun kapılarını açarken, Çanakkale ve İstiklal Savaşlarında vatanına sahip çıkarken, milletimizin dirliğini sağlamak ve esenliğini devam ettirmek amacıyla canlarından vazgeçmeye karar vermiş yiğitlik abideleridir.

Huzur ve güven içinde özgürce yaşadığımız cennet vatanımız, şehit ve gazilerimizin kahramanlıkları sayesinde bizlere miras kalmıştır. Bu nedenle şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatırken, şehit ailelerimizi ve gazilerimizi toplumsal hayatımızda her zaman baş tacı ederek, layık oldukları saygı ve sevgiyi sunmak en önemli görevlerimizdir.

Destansı tarihimizin yaşayan kahramanları olan gazilerimizden ve âziz şehitlerimizden aldığımız ilhamla, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ülkemizi parçalamayı ve yabancı güçlerin esareti altına sokmayı amaçlayan terör örgütlerine karşı Mehmetçiğimiz, Jandarmamız, Polisimiz ve 15 Temmuz 2016 tarihinde olduğu gibi kadını, erkeği, genci ve yaşlısıyla göğsümüzü mermilere siper ederek bütün inanç ve kararlılığımızla vatanımızın bağımsızlığını, milli birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin bütünlüğü uğruna terörle mücadelede ve 15 Temmuz’da hayatlarını ortaya koyan şanlı gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyor, bu uğurda canlarını feda eden ve kadimden itibaren bu toprakları bize vatan kılan âziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayatta olan tüm kahraman gazilerimizin Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim