Bolu Belediyesi’nin önemli projelerinden biri daha hayata geçiyor. Bolu esnafına rahat nefes aldıracak Yeni Toptancı Hali hizmete giriyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Yeni Toptancı Halinin Bolu esnafının önemli ihtiyacı olduğunun altı çizerek; “Esnafımız artık daha ferah, daha rahat ve düzenli hizmet verecek” dedi.

30 Ekim Salı günü açılışı gerçekleştirilecek Yeni Toptancı Hali, Organize Sanayi Bölgesi’nin kuzeyinde, 20 dönümlük alanda yer alıyor. Yeni hal, 7 bin 500 metrekarelik kapalı alanı ve 30 dükkanlık kapasitesiyle, toptan yaş meyve alım satımlarına düzen ve kolaylık getirecek.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz; “Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucu ‘Tabiatın Kalbi’ Bolumuz son derece güzel bir hal yerleşkesi kazandı. Yeni Adalet Sarayı’nın kuzeyinde kalan hali şehir içinden çıkararak Organize Sanayi Bölgemiz yakınlarında, ulaşımı kolay, modern bir yapıya kavuşturduk“ diye konuştu.

Başkan Yılmaz “Yeni Toptancı Hali, uzun yıllar Bolu esnafımızın en önemli ihtiyaçlarının başında geliyordu. ‘Tabiatın Kalbi’ni daha rahat yaşanabilir, daha düzenli hizmet alınıp verilebilir bir kente dönüştürmek için hayata geçirdiğimiz projeler arasında kuşkusuz en acillerden biriydi Toptancı Hali Projemiz. Altyapı ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasıyla inşallah açılışımızı gerçekleştireceğiz ve esnafımıza gayet hijyenik, gayet düzenli ve ferah bir alanda çalışma imkanı sunacağız. 7 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip yeni halimizde ilk etapta 30 dükkan ve kantarlar yer alıyor. Ancak ilerleyen dönemlerde soğuk hava deposu ve idari binaların yapımını da tamamlayarak sebze-meyve alıcı ve satıcılarını kentimize yakışır bir hal pazarında buluşturacağız. Tüm halkımızı Yeni Toptancı Halimizin açılışına bekliyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim