Bolu Ziraat Odasında ilkbahar aylarında tohumu atılan sebze ve meyve fideleri satışa sunuldu. 1.25 -3.50 TL arasında değişen fiyatlarda satışa sunulan fideler vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.  Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan fidelerin ucuz, garantili ve sağlam olduğunu belirtirken vatandaşların yoğun ilgisi olduğunu ve çiftçilere her türlü desteği sağladıklarını dile getirdi.

Özel Haber: Aslı Akış

Ziraat odasında çiftçiye ucuz ve sertifikalı fide satışı yapılmaya başladı. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun, karpuz, gibi birçok meyve ve sebze fideleri tezgahlarda satışa sunuldu. Vatandaşların en çok rağbet gösterdiği fidelerin başında biber, domates, salatalık ve patlıcanın geldi. Daha önce isimlerini yazdıran vatandaşlara satışa sunulan sebze ve meyve fidelerinin sertifikalı ve faturalı olduğu bildiren Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan Bolulu çiftçilere daha iyi verim alabilmesi için sertifikalı meyve fidanlarını dikmeleri önerdi.

ÇİFTÇİLERİMİZ KISITLAMADAN MUAF TUTULDU

Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, fide satışlarının başladığını belirterek; “11 Mayıs’a kadar devam edecek. Sayın Cumhurbaşkanımız çiftçilerimi kısıtlamadan muaf tuttu o yüzden millet ihtiyacını buradan alık ekimini yapacak. Tabi ekim yapılması gerek yoksa sıkıntılar olur o yüzden cumhurbaşkanımız buna müsaade etti. Bizde burada kurallara uygun bir şekilde sırayla fideleri dağıtıyoruz.  Valilikten de biz izin kağıdı aldık. Odamız gelen bütün çiftlilerimiz ‘çiftçi sipariş formları’ var 6 ay önceden yazılıyor ona göre dağılıyor fideler. Bizde çiftçilerimizin ihtiyacını karşılıyoruz.   Çiftçilerimizde sıkıntı yaşamıyor.” şeklinde konuştu.

“HER SENE 300 BİN FİDE DAĞITIYORUZ”

Hakkı Fidan, fide çeşitleri hakkında da bilgiler vererek; “Çorba, Alsancak, kapya biber, kavun, karpuz var. Bunların hepsi Bolu’da her sene ekilen ürünler. Çeşidimiz bol. Kaliteli sertifikalı olmasından ötürü de çiftçilerimiz bizi tercih ediyor. Bizde çiftçilerimize teşekkür ediyoruz. Her sene 300 bin fide dağıtıyoruz” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE HER KONUDA YARDIMCI OLUYORUZ”

Çiftçilere fide ekilen konusunda tavsiyelerde de bulunan Hakkı Fidan; “Kurallara göre eksinler.  Anlamadıkları bir konu varsa bizim iki ziraat mühendisimiz var her konuda yardımcı oluyoruz. Fidelerimizin arkasındayız. Köylere gidip kontrollerini yapıyoruz. Bir şey sorulduğu zaman cevabını veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Ziraat odasında domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesinin bütün çeşitleri çiftçilere satışı yapılırken,  Çorbacı Sarışın biberi, Üçburun köy biberi, Kapya kırmızıbiber, çarliston biber, Tatlı sivri biber, Dolmalık biber, Bafra yeşilbiber, Kıl tatlı sivri biber fidesi çeşitleri de yüksek verimli olarak, Salatalık da yüksek kalitede hibrit fidesi olarak satılıyor. Domates fidesi ise TYBİF İri Domates, Alsancak, Aşılı çift gövde domates, BT 236 oturak domates köy tipi domates ve pembe domates fidesi olarak 7 çeşitte arz edilirken patlıcan tek çeşit arz ediliyor. Odada satışa sunulan bütün türlerde doğru çeşit garantisi verilmesi de üreticiler için önemli bir avantaj sağlıyor.

Editör: TE Bilisim