AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle TOKİ tarafından gerçekleştirilen “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında Bolu’dan toplamda 8 bin 52 başvuru yapıldığını belirttiler.

Özel Haber: Aslı Akış

Türkiye genelinde 81 ilde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yatay mimariye uygun olarak “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında 16 Aralık’ta başlayan başvuru süresi geçtiğimiz haftalarda tamamlandı. Yeni yapılacak sosyal konutlar için ilimizden toplam 8 bin 52 başvuru yapıldı.

Bolu Merkez’e yapılacak 300 konutun 210’u 2+1 geriye kalan 90’ı 3+1, Mudurnu Taşkesti’ye yapılacak 100 adet sosyal konutun 70’i 2+1, 30’u 3+1 olarak inşa edilecek. 400 sosyal konut için ilimiz Merkez’de 7 bin 462, Mudurnu Taşkesti “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” için ise 590 başvuru gerçekleşti.

“BOLU’DAKİ YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

AK Parti Bolu Milletvekilleri Fehmi Küpçü ve Arzu Aydın “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” ile ilgili yapmış oldukları açıklamada;  “Toplu Konu İdaresi (TOKİ) tarafından 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’ ne 16 Aralık ve 15 Ocak arasında yapılan başvurular neticesinde Bolu merkeze 300 adet,  Mudurnu Taşkesti ilçemize ise 100 adet Sosyal Konut Projesi inşa edilecektir.  Bununla birlikte yapılacak olan proje neticesinde başvuru sayıları da belli olmuştur. Bolu genelinde Merkeze başvuru sayısı 7 bin 462, Mudurnu Taşkesti ilçesine 590, toplamda ise Bolu geneli başvuru sayısı 8 bin 52 olmuştur. Depreme dayanıklı, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde ise başvuru sayısı 1 milyon 211 bin 518 kişi başvuruda bulunmuştur. Başta bu projede emeği geçen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerimizi arz eder, Bolu genelindeki diğer yatırımları da her iki milletvekili olarak takipçisi olduğumuzu da çok değerli vatandaşlarımıza buradan duyurmuş olmanın memnuniyetini ifade etmek isteriz” şeklinde değerlendirmede bulundular.

 

 

 

Editör: TE Bilisim