Yaz tatilinin ardından Bolu'da 225 okul, 2 bin 694 derslikte, 50 bin 41 öğrenci, 4 bin 298 öğretmen 2019-2020 yeni eğitim öğretim yılına çalan ilk ders ziliyle başladı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2019 – 2020 yeni eğitim ve öğretim yılı başlaması nedeniyle kutlama programı düzenlendi.

Haber: Aslı Akış

Törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Hizmetleri ve Ölçme, Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Emin Günaydın, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Bolu’da 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama programı Anıt Park’ta Atatürk Anıtına Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin sunulması ve Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimiz anısına Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Anıt Park’taki törenin ardından program Koç İlkokulunda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende ilk olarak Koç İlkokulu Müdürü Bülent Sarıyıldız günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

“YAVRULARIMIZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİN EN İYİSİNİ YAPACAĞIZ”

Sarıyıldız;  “Bizlere emanet edilen yavrularınızı yetiştirmek geleceğe hazırlamak, bilginin kaynağına ulaşmada yol göstermek, ülkesinin aidiyet duygusunu hissettirmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşünceler ile 2019-2020 eğitim öğretim yılı öğretmenlerimize. Öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİYORUM”

Milli Eğitim Bakanlığı Sınav Hizmetleri ve Ölçme, Değerlendirme Daire Başkanı Mehmet Emin Günaydın ise öğrencilere başarılar dileyerek; “Sayın Cumhurbaşkanlığımızın önderliğinde 2023 eğitim vizyonu kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bu vizyonda muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve çıkmak, eğitime destek vermek diğer yandan yol haritamız ortaya konulmuştur. Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılı kapsamında bu vizyon için toplumumuzun tüm tarafları tarafından çalışmalar yapılmıştır ve vizyonumuz doğrultusunda çalışmalar başlamıştır. Eğitim vizyonumuzda belirtildiği üzere yaşayacakları şeyler karşısında onlara beceri kazandırmaktır. Çift taraflılık olarak nitelendirdiğimiz eğitim sistemimizde ekonominin donanımlarını alma ve kendi kültürlerinden kopmayan, akademik başarı sağlarken spor ve sanat alanında başarılar elde etmek. Bu kapsamda bileşenlerle beraber müdürümüzün de verdiği en iyi örnekler üzerinden öğrenci profili değerlendirme, mesleki ve teknik eğitim verilmesidir. Sektörlerle yapılan iş birliği de devam edecektir. Bu yıl bakanlığımız tarafından sıklıkla bunları duyacaksanız. Merkezine öğretmen ve öğrenciyi alan sistem güçlüdür. Bundan dolayı bakanlığımızın temel stratejisi öğretmeni güçlendirmek üzeredir. Bu hikayenin yazarı da öğretmenlik olacaktır. Muhasır medeniyetler seviyesine ulaşma amacında işe öğretmen eğitimleri ile başlamıştır. Öğretmenlerin her açıdan desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Sevgili öğrenciler, eğitim ve öğretim hayatınız boyunca birçok şey öğreneceksiniz. Bu alanda öğrenmek yetmez, öğrendiklerinizi uygulamanız gerekmektedir. Tüm öğrencilerimize hoşgeldiniz diyorum, başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLAR LÜTFEN KENDİNİZİ SEVİN KENDİNİZE DEĞER VERİN”

Daha sonra konuşan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın; öğrencilere kendilerini sevmelerini ve kitap okumalarını tavsiye ederek; “Öğretmek, eğitmek çok önemli ama ilk gün o çocuğun gözündeki ışıltıyı alabilmek, o çocuğun gözündeki sevinci, varsa derdi, kederi alıp onun derdiyle hemhâl olabilmek bence öğretmenlerin en önemli vazifesi. Ben Bolu’daki tüm öğretmenlerin bu işi gönül vererek yapan tüm öğretmenlerin, çocukların sevinçleriyle ve dertleriyle hemhal olduğuna canı gönülden eminim. Mustafa Kemal Atatürk der ki; “Bir milletin gerçek kurtuluşu ancak milli eğitimle olur.” Eğitim hepimizin bildiği çağdaş eğitim ve çağdaş eğitime doğru giden yoldur. Buna dair taşlar döşenebilir. Ancak Atatürk’ün de ifadesiyle milli olmak ve milli olmayı özümsemek yani örfüyle, adetiyle, geleneğiyle, göreneğiyle bu milletin çocuklarını yetiştirebilmek, onlara o bilinci verebilmek öğretmenlerimizin asıl görevidir. Ben buradan öğrencilere sesleniyorum, her şeyden önce sizi çok sevdiğimizi söylemek istiyorum. Çocuklar lütfen kendinizi sevin kendinize değer verin. Lütfen medeniyet denilen o tek dişi kalmış canavarın, o bilgisayarla olan o mesaisine çok iştirak etmeden, önünüzde bulunan kitapları okuyun” şeklinde konuştu.

Bolu Valisi Ahmet Ümit; “yeni eğitim ve öğretim yılının öğrencilere ve öğretmenlere hayırlı olsun olmasını temenni etti ve başarılar dileklerinde bulundu.

“BUGÜN ÇOK ÖNEMLİ BİR GÜN”

Vali Ümit; “Bugün ilk ve orta öğretimde yaklaşık 18 milyon öğrencimiz ve 1 milyon öğretmenimizle 2019-2020 eğitim - öğretim yılına başlıyoruz” diyen Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Önümüzdeki haftalardan itibaren yine ülkemiz geneleninde 206 üniversitemizde de 8 milyon öğrenci ve 180 binin üzerinde akademisyen ile peyderpey eğitim öğretim başlayacak. Buna göre ülkemizin eğitim öğretim camiasının nüfusu 27 milyonu aşmaktadır. Biz de bu muazzam camiaya 225 okulda 2750 derslik 4508 öğretmen ve 50 041 öğrenciyle katılıyoruz. Bu vesileyle ilimizin ilköğretim ve ortaöğretim açılış programına yoğun ilgileri dolayısıyla Sayın Velilerimiz başta olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma basın mensuplarına uzaktan veya yakından teşrif eden tüm misafirlerimize gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yapılan konuşmaların ardından Koç İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programında gösteriler sergilendi.

İlk olarak Koç İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Elif Köroğlu “Okul Türküsü”, 4. Sınıf öğrencisi Zehra Barlas “Okulumuz” şiirini seslendirdi.

Daha sonra 4. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunu gösterileri ile devam ederken, miniklerin sergilediği oyun büyük alkış aldı.

İLK DERS ZİLİNİ VALİ ÜMİT ÇALDI

Kutlama etkinliğinin ardından öğrenciler ilk ders zili Bolu Valisi Ahmet Ümit’in çalmasıyla birlikte sınıflarına girdi. Vali Ümit ve beraberindekiler de öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek ilk gün heyecanına ortak oldu.

KİTAP DAĞITIMI YAPILDI

Koç İlkokulunda yapılan İlköğretim Haftası kutlamalarının akabinde Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberinde protokol üyeleri sınıfları gezerek öğrencilere kitap dağıtımı yaptılar.

 

 

 

Editör: TE Bilisim