Sağlık Bakanlığı, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, elektif işlemlerin yani acil olmayan ameliyatların ertelenmesine yönelik 9 maddelik genelge yayımladı. Yayınlanan genelge ile Bolu’da da acil olmayan ameliyatlar ertelendi, acil olmayan diş tedavileri ileri bir tarihe alındı ve acil olmayan hastalar da aile hekimliklerine yönlendirildi. 

Haber: Aslı Akış 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, tüm hastanelere gönderdiği bir genelge ile acil olmayan tüm ameliyatların ertelenmesini, acil durumu olmayan tüm hastaların aile hekimliklerine yönlendirilmesini, yoğun bakım ünitelerinin olabildiğince boşaltılmasını istedi.

Elektif işlemlerin ertelenmesi ve diğer alınacak tedbirler kapsamında Bolu İl Sağlık İl Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan duyuruda; “Sağlık Bakanlığımızın genelgesi gereği tüm illerde olduğu gibi Bolu'da da; “Acil olmayan elektif cerrahi işlemlerin(ameliyatların) mümkün olduğunca ileri bir tarihe ertelenmesi planlanmaktadır. 

RAPOR SÜRELERİ UZATILDI

Ayrıca acil durumu olmayan hastalarımızın öncelikle aile hekimlerimizden hizmet almasını önermekteyiz. Acil olmayan diş tedavileri için mümkün olduğunca erteleme yapılması planlanmaktadır.1 Mart itibariyle ilaç raporu biten hastalarımızın raporları sistemden Haziran ayına kadar uzatılmıştır ve raporlu ilaçlar direkt olarak eczanelerimizden temin edilmektedir” ifadeleri kullandı.

Editör: TE Bilisim