Beypiliç Boluspor’un 10 Ocak Pazar günü başlayan Antalya Belek kampı sürüyor. Kaya Palazzo otel’de kampa giren kırmızı beyazlılarda tempo yoğun. B.Boluspor’un teknik direktörü Reha Kemal Erginer, kamp çalışmaları, oyuncuların son durumu ve yapılması planlanan takviyeler hakkında özel açıklamalarda bulundu. Erginer; “Beklentiler Bolu’da her zaman yüksektir. Taraftarın beklentisi de yüksektir ki taraftarda bu konuda sonuna kadar haklıdır” dedi

Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

“Kötü olduğunu düşünmüyorum”

Ligin 7. haftasında göreve geldiklerini anımsatan Erginer, bu periyotta 17 puan topladıklarının altını çizerek şunları dile getirdi: “Ligde göreve geldiğim zaman 2 puanımız vardı ve son sıradaydık. Baktığımızda iki taraflı değerlendirebiliriz ligi. Benden önceki dönemle alakalı çok fazla değerlendirme yapmayacağım, çalıştığım dönemle alakalı değerlendirme yapayım. 2 puanla sonuncu sırada aldığımız takım, 6.haftadan sonraki puan durumuna bakarsak ve tekrardan bir puan durumu yaparsak aslında ligi 8. Bitiriyoruz. Liderin 7 puan, 2.nin 5 puan gerisinde, yani bizim için fena değil. Belki taraftarımızı ya da kamuoyunu tatmin etmeyen bir durumdayız şuan ama geldiğimiz noktaya bakarsak, 2 puanla alınmış bir takım ilk yarıyı 19 puanla tamamlıyor. Kötü olduğunu düşünmüyorum ve daha kötüsü de olabilirdi” dedi.

“Eksiklikleri tamamlamak istiyoruz”

Ligin ikinci yarısı öncesi, taktiksel ve transfer anlamında eksiklerini gidermek istediklerini aktaran Erginer; “Birde tabi gerçekler var bu takım nasıl hazırlandı, nasıl kuruldu, yönetimin misyonu ne bunların hepsini total değerlendirmek lazım ama taraftar olarak değerlendirdiğimizde isteklerinde ve taleplerinde sonuna kadar haklıdır. Taraftar her zaman daha iyisini ister ki buda kesinlikle doğru. Baktığımızda 19 puanla bitirdik fena değil. 19 puanla bitirmemiz bize 2.yarıya daha olumlu baktırıyor bize. Eksiklerimiz var mı evet var onları tamamlamak istiyoruz hem transfer anlamında takımda taktiksel ve fiziksel olarak, bu eksiklikleri tamamlamak istiyoruz. İlk yarıda yoğun bir maç programı yaşadık. Pazar ve Çarşamba olarak. Buna kupa maçlarını da dahil edersek bir buçuk aylık dönem çok yoğun geçti. Antrenman için çok gerekli zamanı bulamadık açıkçası o eksikliklerimizi şimdi tamamlamak istiyoruz. Aramıza katılacak yeni oyuncuları da düşünürsek daha iyi bir Boluspor izletmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Beklediğimizden çok daha önce aramıza döneceğini düşünüyoruz”

Takımda sakatlığı bulunan oyuncular hakkında bilgiler veren Erginer; “Aykut İstanbul maçında sakatlandı 2 hafta bizden ayrı kaldı, devre arası izniyle beraber şuanda geldi ve takımla beraber antrenmanlara katılıyor. Orlando’nun durumu biraz daha farklı onun yan bağlarında ufak bir yırtık vardı, beklediğimiz kadar kötü değil herhalde ilk sakatlandığında doktorlar 8 – 10 hafta arasında süre vermişti şu anda ise çok çok öne çekildiğini söylüyorlar. Beklediğimizden çok daha önce aramıza döneceğini düşünüyoruz” dedi.

“Boluspor’u daha iyi yerlere getireceğiz” 

Takıma kendi sistemlerini empoze etmek istediklerini ve bunun için çok çalışmalarını gerektiğini ifade eden Erginer; “Oyuncularla iletişimimiz çok iyi, sonradan göreve başladığımızda bunlarla alakalı çok değerlendirme yapmak çok doğru değil. Gelirken her şeyi görerek ve bilerek geliyorsunuz. Mevcut şartlar içerisinde en iyisini yapmaya çalıştık devre arasını da bulduk. Oyuncuların aslında yapmak istediklerinden memnunum ama ikinci yarı bizim daha üst seviyelere çekmemiz lazım. Hem saha içinde yapacaklarımızı taktiksel olarak fiziksel olarak daha iyi oyun ortaya koymamız lazım. Bir oyun felsefesi yerleştirmemiz lazım, taktiksel disiplinin ön planda olduğu oyun sistemine bağlı bir takım yaratmak istiyoruz. Bunun içinde çok çalışmamız lazım. Oyuncularda bu kamp döneminde isteklerimize çok iyi cevap veriyorlar. Çalışmalarından son derece memnunum. İnşallah bu isteklerini arzularını ikinci yarının tümüne yayıp Boluspor’u daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.

“Altyapı oyuncuların aramızda olması bizim içinde onlar içinde önemli”

Altyapıdan kampa davet edilen Arda ve Ensar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Boluspor teknik direktörü Reha Erginer şunları dile getirdi: “Alt yapıdan 2 oyuncuyu kampa getirdik onların gelmeden önce 2 maçını izlemiştim. Şuanda onların aramızda olması onlar içinde bizim içinde iyi. Onlarda kendilerini bizlerle çalışarak geliştirecekler. İnşallah bizde yeni umutlar kazandırmak istiyoruz. Çalıştığım takımlarda bunları hep yapıyorum, yapmakta istiyorum. Bunlar tabi ki sadece bizim misyonumuz olmamalı. Alt yapıdan Boluspor’a faydalı olabilecek oyuncuları yetiştirmek daha çok alt yapı organizasyonunun işi, onları görüp yukarıya çıkarmak ya da yukarı çıktıklarında cesaret edip forma şansı vermek önemli ki bunları vermekte önemli yoksa vermezseniz o iyi oyuncuların bazıları kaybolup gidiyor, bazıları da Umut gibi Emre gibi çıkıyorlar gençte olsalar kendilerini gösteriyorlar. Türk futbol piyasasında kendilerine önemli yer buluyorlar. Bunlara aracılık ediyorsak bizim içinde ne mutlu.”

Editör: TE Bilisim