Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin talimatları doğrultusunda başlayan ve 25-28 Ekim tarihleri arasında sürecek “Gıda Denetim SeferberliğiBolu’da da devam ediyor. Gıda Denetim Seferberliği kapsamında üretim noktaları, satış noktaları, restoran, lokanta ve kafe benzeri toplu tüketim noktaları denetleniyor.

Haber: Aslı Akış

Ülkemizde eş zamanlı olarak 81 ilde başlatılan “Gıda Denetimi Seferberliği”  ilimizde de Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat’ın katılımıyla sürdürülürken, denetimlerde İl Müdürlüğü gıda kontrol personelleri görev aldı. Yapılan denetimlerde işletmelere başta gıda ve personel hijyeni olmak üzere gıda güvenilirliği konusunda bilgilendirmeler yapılıyor.

Kamuoyunu ve işletmeleri bilgilendirmek, gerekli durumlarda yasal işlem uygulamak amacıyla başlatılan ve 28 Ekim'e kadar devam edecek denetimlerin ilk gününde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda iş yerini denetledi.

Denetimlerin üçüncü gününde gıda kontrol görevlileri gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerini denetledi. Yapılan denetimlerde uygunsuz iş yerlerinden numune alındı. Fırın, kasap, yemek üretim yapan mekanlar, market ve manavlarda ürünlerin son kullanma tarihi, tarihlerinin geçip geçmediği günlük veya haftalık ürünlerde tarihlerinin geçip geçmediği, bozulma, kokma gibi ürünlerin sağlığa zarar verebilecek şekilde olup olmadığını tespit edildi.

Denetim çalışmalarına bizzat katılan Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat; “5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması için gıda işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirilmektedir. Pandemi süreci ile birlikte gıda güvenilirliği ile ilgili olarak da gıda işletmelerine yönelik denetimlerimiz yoğunlaştırılmıştır. Tüm denetimlerimize ilave olarak Bakanlığımız 25 Ekim 2021 tarihinde tüm kontrol görevlileri ile Gıda Denetim Seferberliği başlatmıştır. Eş zamanlı olarak 81 ilde yürütülecek seferberlik kapsamında gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine denetimler yapılmaktadır” dedi.

Tüketicilerin güvenilir gıdaya gönül rahatlığıyla ulaşması için mevzuat düzenlemeleri dahil gereken her türlü tedbiri alınarak bundan sonraki süreçte de denetimlerin hız kesmeden devam edecek.

Editör: TE Bilisim