Yıllanmış değerli parçalar, her hafta düzenlenen mezatlarda alıcısını buluyor. Bolu’da uzun zamandır antikacılık yapan Koleksiyoncu Turgay Akkaya, Bolu’da’ ilk mezat salonunu açtıklarını ve her hafta canlı mezat uygulaması yaptıklarını söyledi.  Haber: Servet Gökçek Antika meraklıları, Koleksiyoncu Turgay Akkaya’nın düzenlediği mezatta buluşuyor. Birbirinden değerli, tarih kokan eşyalar açık artırma ile satılıyor. Her hafta düzenlenen ve gece geç saatlere kadar devam eden müzayedelere ilgi ise her geçen gün daha da artıyor. Pikaplar, radyolar, ahşap malzemeler, gaz lambaları, halılar ve daha yüzlerce eşya, Koleksiyoncu Turgay Akaya tarafından sergileniyor. İki hafta ara ile düzenlenen müzayedeler gece geç saatlere kadar sürüyor."Canlı mezat Bolu’da bir ilk olacak"Düzenlenen mezatta, antika eserlerin yanı sıra çöpe atılmak üzere depoda bekleyen eski eşyalar, meraklıları tarafından satın alınıyor. mostbet turkce mostbet-turkiye.com ankara sitesi. Düzenlenen mezatta antika ve eski eserler müzayedesinde vintange radyolar, tablo, cam ve damgalı porselen süs eşyaları, biblo ve heykeller ve muhtelif mutfak eşyaları satışa sunuluyor. Keyifli geçen mezatta, tarihi eser statüsü taşımayan birbirinden farklı eski ev ve süs eşyaları uygun fiyatlarla alıcılarını buluyor.

Koleksiyoncu Turgay Akkaya, mezata olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi. Mezatları 15 günde bir düzenlediklerini belirtti ve amaçlarının antika kültürünü bölgede daha etkili hale getirmek olduğunu kaydetti.

Akkaya, düzenlenen mezatta atıl durumda kalan ninelerden ve dedelerden kalmış eserleri burada gerçekten bu işe ilgi duyan yeni sahiplerine devretmek istediklerini de vurguladı.

 

Editör: TE Bilisim