Müslümanlar için kutsal ay olan Ramazan ayında kılınan Teravih Namazı, Covid-19 (korona virüs) tedbirlerinden dolayı bu sene nasıl kılınacak? Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş “Evde teravih namazı kılınır mı?” sorusuna yanıt verdi.

İslam aleminin kutsal ayı olan Ramazan ayının ibadetlerinden Teravih Namazı, bu yıl, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (korona virüs) tedbirlerinden dolayı cemaatle kılınmayacak. Bolu’da, ilk Teravih ezanının 21.18’de okunmasına karşılık ibadetin nasıl yapılacağı ile alakalı bilgiler veren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, şu ifadelere yer verdi:

TERAVİH NAMAZI EVDE KILINIR MI?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığında düzenlenen "Ramazan ve Sorumluluk Bilinci" temalı "2020 Yılı Ramazan Ayı" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 23 Nisan Perşembe akşamı kılınacak teravih namazının ardından cuma günü tutulacak ilk oruçla ramazan ayının başlayacağını belirtti.

Erbaş, ramazanda, camilerde teravih namazı kılınıp kılınmayacağına yönelik soruya da "Teravih namazlarını bu ramazanda maalesef camilerde kılamayacağız. Evlerinde herkes ailesi, eşi, çocuklarıyla teravih namazlarını kılabilir. Çünkü teravih namazı ferdi olarak da kılınabilen bir namazdır." yanıtını verdi.

 

Editör: TE Bilisim