Bolu merkezde, 9 ay gibi kısa sürede toplamda 23 bin 798 kişi çipli kimlik kartı sahibi oldu.

Bolu Valisi Aydın Baruş, Ocak ayında başlatılan uygulamada Bolu’da ilk başvuru yaparak yeni çipli kimlik kartı sahibi olmuştu. Vatandaşlar da müdürlüğe gidip sıra numarası alarak, sırasının gelmesiyle birlikte nüfus memurunun yanına giderek çipli kimlik kartı başvurusunda bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Merkez İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde çipli kimlik kartı başvuruları devam ediyor. Çipli kimlik kartı için 3 gişenin bulunduğu Merkez İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’nde günde ortalama 120 kişi çipli kimlik kartı sahibi oluyor.

Bolu, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğünden alınan veriler doğrultusunda Bolu merkezde 24 Bin 635 başvuru yapılırken kişiselleşen 23 bin 798 kart sahibi olundu. Gerede, Göynük, Kıbrıscık, Mengen, Mudurnu, Seben, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinde ise toplamda yapılan başvuru 17 bin 722 olurken, çipli kart sahibi olan 17 bin 30 olarak belirlendi.

İçişleri Bakanlığı; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Ocak 2017’den itibaren çipli kimlik kartlarının dağıtım süresi 3 buçuk yıl olarak belirlemişti. Bolu Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; Kimlik kartı başvurusu için son 6 ay içinde çekilmiş 1 biyometrik fotoğraf ve kimlik beyanı için nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı veya basın kartı gibi kimlik belgesi yerine geçen fotoğraflı bir belgenin bulunmasının yeterli olacağı bildirildi. Ayrıca başvuru sırasında vatandaşlardan alınan parmak izi ve bütün kişisel bilgileri de yeni kimlik kartlarındaki çiplere yükleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti ‘Yeni Kimlik Kartı’ dağıtımı projesi kapsamında düzenlenen ‘Yeni T.C. Kimlik Kartı’ için başvurular online ve 199 telefon numarasından çağrı merkezi desteği yapılabiliyor.

Editör: TE Bilisim