Bolu Belediyesi trafik sıkışıklığının önüne geçmek adına kentin çeşitli noktalarına yaptırdığı kavşakların sayısını artırdı. Daha önce bulunan kavşakların da iyi bir görünüme kavuşması amacıyla güzelleştirme çalışmaları yapıldı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla trafik lambaları kaldırılarak yerine yeni kavşaklar yapıldı. Gölyüzü, Sümer, Beşkavaklar mahallelerine yapılan kavşaklar ile trafik sıkışıklığının önüne geçmek amaçlanırken, kavşaklar çeşitli objeler ile süslenerek göz hoş gelen bir görüntü oluşturuldu.

Gölyüzü Mahallesi İzzet Baysal Caddesi ve Beşkavaklar Mahallesi üzerinde bulunan trafik ışıkları kaldırılarak yerine kavşak yapıldı. Beşkavaklar Mahallesi’nde trafik lambalarının kaldırılarak yerine kavşak yapılmasına ise vatandaşlar tepki gösterdi. Bolulular, geçiş olarak otomobillere dar bir yol bırakan kavşağın genişletilmesi çağrısında bulundu.

Gölyüzü Mahallesi İzzet Baysal Caddesi Uğur Mumcu Parkı yanında bulunan kavşak ise güzelleştirme çalışmaları kapsamında emoji adı verilen objeler ile süslendi. Tabaklar Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde bulunan kavşağın üzerinde ki küre şeklinde objeler ile de ışıklandırma çalışması yapıldı.

Kent merkezinde trafik yoğunluğunun en çok yaşandığı Sümer Mahallesi girişinde ise trafik lambaları kaldırılarak kavşak yapımıyla trafik sıkışıklığının önüne geçildi. Trafiğin yavaşladığı noktada sürücüler trafik ışıklarında dakikalarca beklemek zorunda kalmazken, uzayan araç kuyruklarının da önüne geçildi.

Devlet Büyükleri Anıtsal Kavşağı gibi birçok kavşağın da ilerleyen zamanlarda Boluluların hayatına girmesi bekleniyor.

 

Editör: TE Bilisim