Resmi Gazete'de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 427 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Gerede, Dörtdivan ve Göynük Kaymakamları değişirken Bolu Valiliği’ne de atama yapıldı.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, 2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 427 mülki idare amirinin görev yerlerinin, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirildiği belirtildi.

Buna göre, Bakanlık merkezinde görevli 20 mülki idare amirinin görev yeri değiştirilirken 5 kaymakam ve 3 vali yardımcısı merkez teşkilatında değişik görevlere getirildi. Bakanlığın merkez teşkilatında görev yapan 5 mülki idare amirinin ise vali yardımcılığı ve kaymakamlığa atamaları yapıldı. Kararname ile geçen dönemde de yapılan uygulama ile vali yardımcılarının kaymakamlık görevine atanmalarına devam edildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki atamaya tabi tüm ilçelere kaymakam ataması gerçekleştirilirken bu bölgelerde tayine tabi olan vali yardımcıları, kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenlerden daha üst görevlerde değerlendirildi.

GEREDE VE DÖRTDİVAN KAYMAKAMLARI DEĞİŞTİ

Bu kapsamda; Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal Ümraniye Kaymakamlığı’na, Dörtdivan Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu Erzincan İliç Kaymakamlığı’na, Eskişehir Günyüzü Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan Göynük Kaymakamlığı’na, Gerede Kaymakamlığı’na Gaziantep Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan, Bolu Valiliği Hukuk Müşavirliği’ne Kars Vali Yardımcısı Serhat Karabektaş atandı.

Editör: TE Bilisim