AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, son günlerde sıkça yaşanan depremlerin ardından açıklamada bulundu. Doğanay; “Daha önce depremler yaşadık. Deprem bu bölgenin hatta Türkiye’nin bir gerçeği. Bununla yaşamayı bilmemiz lazım. Bolu’daki binaların güvenli olduğunu düşünüyorum. Depremi yaşadığımız için ciddi anlamda yol aldık” dedi.

 Haber: Aslı Akış

 AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, ilimizde deprem sonrası yapılan binalara bakıldığında küçük ölçekli depremlerde sıkıntı yaşanmayacağının altını çizerek, hastane ve okul gibi toplu yaşam alanlarının yenilendiğini ve depreme dayanıklı hale getirildiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bolu’da meydana gelen depremlerin ardından, binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğu sorusunu bir kez daha gündeme getirdi. AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Bolu’da ki binaların depreme ne kadar dayanıklı olduğuna dair önemli bilgiler verdi.

“BOLU’DAKİ BİNALARIN GÜVENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Nurettin Doğanay, Bolu’daki deprem sonrasındaki binaların güvenilir olduğunu düşündüğünü ifade ederek; “Daha önce depremler yaşadık. Gerek yaralanan gerekse hayatını kaybeden vatandaşlarımız oldu. Bazen hayır olarak gördüklerimizde şer, şer olarak gördüklerimize hayır deriz. O deprem de bize bir şeyi öğretti aslında. İnşaat sektöründeki gelişimi, değişimi ve dönüşümü bize hatırlatarak fiilen de uygulanmasına vesile oldu. İnşaat sektöründen gelen biri olarak bunu söylemek istiyorum; Bolu’da deprem sonrasında yapılan binalara bakıldığı zaman, tabi Allah’ın gücüne hiçbir şey yetmez ama küçük ölçekli depremlerde sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Yıkıma uğrayacak bina olduğunu sanmıyorum. Çünkü statik anlamdaki çalışma, betonun kalitesi, kullanılan demirin yoğunluğu olmak üzere hepsini yan yana getirdiğimiz zaman, Bolu’daki binaların güvenli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“YENİ BİNALARDA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA OTURABİLİRLER”

Depreme dayanıklı binaların inşa edilmesi gerektiği vurgusun yapan Nurettin Doğanay; “Ne deprem olsun ne de biz o korkuyla yaşayalım ama deprem bu bölgenin hatta Türkiye’nin bir gerçeği. Bununla yaşamayı bilmemiz lazım. Depreme dayanıklı binaların da inşa edilmesi için çaba sarf etmemiz lazım. Şuan ki yönetmelikler de zaten bu konuda çok iyi. Kaliteli binaların ortaya çıkmasına vesile oluyor. Yeni binalarda insanlarımız gönül rahatlığıyla oturabilirler. Daha önceki yapılara baktığımız zaman; hazır beton yoktu, elle beton atıldı. O günün şartlarında öyle gerekiyordu. Günümüzde yapılan binalar, beton kalitesi ve demir oranında yapı denetimleri ciddi anlamda bu işin içerisinde. İnşallah, deprem olmasın, olursa da Bolu’da yeni binalarda çok fazla sorun olacağını düşünenlerden değilim” ifadelerini kullandı.

“DEPREMİ YAŞADIĞIMIZ İÇİN CİDDİ ANLAMDA YOL ALDIK”

Doğanay açıklamasının sonunda kamu binaları, hastaneler ve okullarda deprem sonrasında desteklemeler yapıldığını belirterek;“Okullar noktasında ciddi anlamda bir dönüşüm oldu. Deprem sonrasında okul sayısı arttı ve eski okullar yıkılıp yerine yeni okullar yapıldı. Tabi ki yeterli değil. Bu konuda tekrar bir yol haritası ortaya konulabilir. Tekrar araştırmalar yapılabilir çünkü o günün şartlarında deprem yönetmeliğine göre yapılan o desteklemeler de muhakkak faydalıdır ama o günün şartları bugüne uymayabilir. Özellikle kamu binaları, hastaneler, okullar gibi çocuklarımızın olduğu yerler yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Bolu’nun bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum. Depremi yaşadığımız için ciddi anlamda yol aldık” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim