Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan, sosyal hayatın kısıtlanması kararlarının ardından, Bolu’da da sokaklar boşaldı. Vatandaşların, boş vakitlerini değerlendirmek için genellikle tercih ettiği ve 7 gün 24 saat boyunca yoğunluğun hiç azalmadığı İzzet Baysal Caddesi tenha görünümüyle dikkat çekti. Birçok işyeri de faaliyetini durdurdu. Bazı kafeteryaların, bahçelerdeki masa ve sandalyelerini topladığı görüldü.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kafe, çay bahçesi, kıraathane ve kahvehane gibi iş yerlerinin kapatılma kararı Bolu'da da uygulandı. Önlemler kapsamında esnaf geçici süreliğine dükkanlarına kilit vurup, kepenk kapattı.

 İŞYERLERİ KAPANDI, SOKAKLAR BOŞALDI

Koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlemler alınmaya devam ederken Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirmeler sonucunda İçişleri Bakanlığı tarafından ek bir genelge 81 il valiliklerine gönderildi. Bakanlık tarafından gönderilen Genelgeye göre, Bolu’da da  "Umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini arttıracağı gerekçesiyle, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan-düğün salonu, çalgılı-müzikli lokanta, kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (alışveriş merkezi ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri" geçici bir süreliğine durduruldu. Alınan kararın ardından Bolu halkı hiç alışık olmadıkları bir güne uyandı.

 Kent genelinde umuma açık mekanlar kapatılırken, okulların da tatil edilmesi ile birlikte Bolu’da alışa gelmeyen bir Salı günü yaşandı. Vatandaşların kendi tedbirleri için sokağa çıkmadığı şehirde cadde ve sokaklar bomboş kaldı. Bolu’da zorunlu olarak dışarı çıkanlar ve mecburi hizmet veren esnaf dışında deyim yerindeyse kimse kalmadı. Sivil Toplum Kuruluşlarının (dernek, vakıf) genel kurulları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimleri dâhil, insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetler, icrai zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç, geçici olarak ertelendi.

Editör: TE Bilisim