Bazı sosyal medya hesaplarında ve internet sitelerinde Çin'den yayılan 'Koronavirüs' şüphesiyle ilimizde bazı vatandaşların hastaneye yatırıldığı iddia edildi. Konuya ilişkin olarak Bolu İl Sağlık Müdürlüğünden bir açıklama gelmemesinden kaynaklı öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtılmadığı ise merak konusu oldu.

 

Haber: Aslı Akış

 

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs dalgası, milyonlarca insanın gündeminde ilk sıradaki yerini korurken Türkiye’de de görülen koronavirüs vakaları sonrasında sosyal medya üzerinden koronavirüs hakkında paylaşımlar yayılmada başladı. Son günlerde ilimizde de görüldüğü iddia edilen haberlerin gerçeği yansıtılmadığına dair ise Sağlık il Müdürlüğünden resmi bir açıklama bekleniyor.

 

Yaşanılan süreçte Sağlık Bakanlığı’nın açıklamalarının dikkate alınması gerektiği belirtilirken, ilimizde öne sürülen iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığı, ilimizde virüse yönelik herhangi bir bulguya rastlanmadığı konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesi bekleniyor.

 

Öte yandan bu ve benzer haberlerle, yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığı ve halkın bu tip haberlere itibar etmemesini ve Sağlık Bakanlığının konuyla alakalı yaptığı açıklamaların dikkate alınması gerektiği önemle vurgulanıyor.

 

Editör: TE Bilisim