Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Bolu’da kurban kesim yerleri belirlendi. Buna göre; vatandaşlar il sınırları içinde tespit edilen 50 farklı noktada hayvan kesimi yapabilecek.

Haber: Aslı Akış

 Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, kurban ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşların dini hükümlere, sağlık ve hijyen şartlarına uygun şekilde kurbanlıklarını kolaylıkla kesebilmelerini sağlamak amacıyla Bolu’da kesim yerleri belirlendi.

31 Temmuz -3 Ağustos tarihleri arasında tüm Türkiye’de idrak edilecek olan Kurban Bayramı süresince vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban kesimi gerçekleştirebilmesi ve kesim bitiminde atıkların çevre insan sağlığı açısından tehlike oluşturmadan toplanabilmesi amacıyla belediye hizmetleri de aksamadan devam edecek.

Satış yerlerinde alıcıların uzun süre kalmamasının sağlanması, ateş ölçümü yapılması gibi tedbirlerin uygulanması konusunda azami hassasiyet gösterilecek müşteri ve satıcılar arasında tokalaşma gibi el temasının olmayacak.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında vatandaşların kurban kesim alanları girişlerinde ateş ölçümleri yapılacak. Ayrıca maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilmeleri de görevli ekipler tarafından sağlanacak.

Belirlenen Kurban Kesim Yerlerinin listesi ise şöyle:

 

Editör: TE Bilisim