Kontrollü normalleşme süreci ile hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük, orta riskli ve yüksek illerde Cumartesi günü kısıtlamaları kalkarken, çok yüksek illerde bir süre daha hafta sonu kısıtlamaları devam edecek. Bolu’da ise Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi akşam 21:00’dan Pazartesi sabah 05:00 saatleri arasında uygulanacak.

HABER: ALİ ÇAĞRI DEMİRTAŞ

Normalleşme adımları Bolu Valiliğine gönderilen ‘Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler’ adlı genelgeye göre hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma yasağı düşük, orta riskli ve yüksek illerde cumartesi günü kısıtlamalar kalkarken, çok yüksek illerde bir süre daha hafta sonu kısıtlamalar devam edecek.

Çok yüksek illerde bir süre daha pazar günü kısıtlamalar devam edecek. Yüksek risk grubunda yer alan Bolu’da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00'de bitecek şekilde uygulanacak.

*Düşük Risk Grubunda Yer Alan İller; Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Uşak, Van. (14 İl)

*Orta Risk Grubunda Yer Alan İller; Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bartın, Bayburt, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Manisa, Nevşehir, Sivas, Tunceli, Yozgat. (28 İl)

*Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Antalya, Ardahan, Artvin, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Düzce, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Tekirdağ, Yalova, Zonguldak. (22 İl)

*Çok Yüksek Risk Grubunda Yer Alan İller; Adıyaman, Aksaray, Amasya, Balıkesir, Burdur, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon. (17 İl)

Editör: TE Bilisim