Tarım İl Müdürü İzzet Murat, Bolu Merkez Çivril ve Kürkçüler mahallesinde üretimi ağırlıklı olarak yapılan ve geçtiğimiz günlerde başlatılan çalışma ile organik üretim sürecine start veren bahçeleri ziyaret etti, üreticilerle sohbet etti.

Haber: Aslı Akış

Ahududu, Aronya ve Böğürtlen bahçelerinde "Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında sertifikasyaon masrafları bakanlık tarafından karşılanmak suretiyle insan ve çevre sağlığına uygun üretim yapan üreticiler belirlendi.  Bu kapsamda katma değerinin yüksekliği nedeniyle ilimizde alternatif ürün olarak önem arz eden Ahududu, Aronya ve Böğürtlen yetiştiriciliği, ivme kazanarak ve hızla yaygınlaşmaya başladı.

“ORGANİK TARIM FAALİYETLERİNE BAŞLANDI”

Konu hakkında açıklama yapan İzzet Murat; “ Bolu’da ahududu üretimi organik tarım kapsamına alınıyor. İlimizde son yıllarda artan bir şekilde ahududu üretimi yaygınlaşmaktadır. İlimiz doğasından kaynaklanan sebeplerle organik tarım yapmaya elverişli özelliklere sahiptir. Bu durumu fırsata çevirebilmek için Bakanlığımızın finansal desteği ile uygulamaya konulan “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında Ahududu, Aronya ve Böğürtlen bahçelerinde organik tarım faaliyetlerine başlandı.” şeklinde konuştu.

“ÜRETMEK SİZDEN DESTEK BİZDEN”

Murat, tarım il müdürlünce yürütülen projeyle üreticilerin memnuniyetlerini dile getirdiklerine işaret ederek; “Çivril ve Kürkçüler köylerinde yaptığımız incelemeler sırasında görüştüğümüz üreticilerimiz,  Müdürlüğümüzce yapılan projeden oldukça memnun olduklarını belirtirken, yeni bahçe tesislerinin ve organik statüye geçiş sürecinin gelecek yıllarda da desteklenmeye devam etmesini istediklerini ifade etmişlerdir. Üreticilerimizin isteği doğrultusunda bakanlığımızda üretmek sizden destek bizden mottosuyla çalışmalarını sürdürmektedir.

Gelecek yıllarda da organik ahududu üretiminin desteklenmesi için İl Müdürlüğümüzce yeni proje hazırlanarak Bakanlığımıza gönderilmiş olup, gelecek ödenek imkânları kapsamında finansal desteklemelerin devam etmesi planlanmaktadır. Ayrıca İl Müdürlüğümüz elemanlarınca teknik takip ve eğitimler sürekli bir şekilde sahada her daim devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.

“AMACIMIZ ORGANİK ÜRETİMDE İLİMİZİN MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEK”

Organik üretimde Bolu’nun marka değerini yükseltmek için çalışmaların devam edeceğine vurgu yapan İzzet Murat; “Amacımız organik üretimde İlimizin marka değerini yükseltmek olacaktır. Bu kapsamda kurum olarak elimizden gelen desteği her daim sürdüreceğiz. Ne mutlu ki üreticilerimiz durmaksızın üretmekle birlikte alternatif üretim yollarına da başvurmaktadırlar. Üreten Türkiye’mizin önemli bir üretim merkezi olan Bolu’muzun Üreten Çiftçilerinin Ürünü bol kazancı bereketli olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim