İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda Bolu’da özel öğretim kurumlarının, hafta sonu faaliyetlerine devam edebileceği bildirildi.

Haber: Aslı Akış

İlimizde yüz yüze eğitime devam eden özel eğitim kurumları, kurslar gibi eğitim kurumlarına sokağa çıkma muafiyeti getirildi. MTSK direksiyon uygulama derslerinin Cumartesi günü gerçekleştirilebileceği, Kalfalık – çıraklık sınavları ile hafta sonları yapılan diğer sınavlarda öğrencilerin kısıtlamaya dahil olmayacağı belirtildi.

SÜRÜCÜ KURSLARINDA DERSLER ONLİNE

Bolu İl Hıfzıssıhha Meclisi korona virüs tedbirleri kapsamında uygulanacak yeni kararları Valilik internet sayfasından duyurdu. Meclis kararları kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü’nün yazısı gereğince; “Özel eğitim kurslarının 12.sınıflar ve mezunlar için hafta sonu Cumartesi günü de yüz yüze ders yapılabilmesine, Çeşitli kursların (sadece 8.sınıflar) Cumartesi günü de yüz yüze ders yapabilmesine;

“DİREKSİYON EĞİTİMLERİ, KALFALIK-ÇIRAKLIK SINAVLARI HAFTA SONU YAPILABİLECEK”         

Motorlu taşıt sürücüleri kursları, ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kurslarının teorik derslerinin Nisan-Mayıs dönemlerinde (hafta içi-hafta sonu) sadece uzaktan (online) yapılabilmesine, MTSK direksiyon uygulama derslerinin hafta sonu Cumartesi de yapılabilmesine, Kalfalık-çıraklık sınavları ile hafta sonlan yapılan diğer sınavlarda öğrencilerin kısıtlamalardan muaf tutulmalarına;

KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVLERİ KISITLAMADAN MUAF

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Çocuk Kulüplerinin tüm Covid-19 tedbirleri alınarak sokağa çıkma kısıtlaması olan hafta sonlan da faaliyetlerine devam etmelerine karar verilmiştir”  denildi.

Editör: TE Bilisim