Ramazan ayı sofralarının vazgeçilmezi olan diğer bir adıyla tırnaklı pide olarak bilinen ramazan pidesinin bu yıl ki satış fiyatları belli oldu. Fırıncıların öncelikleri ise salgın tedbirleri çerçevesinde üretilen pideleri hijyenik şekilde vatandaşlara ulaştırmak ve maske, mesafe, temizlik konusunda da gereken hassasiyeti göstermek.

Haber: Ali Çağrı DEMİRTAŞ

İslam alemi ilk sahura 12 Nisan Pazartesi gecesini 13 Nisan Salı gününe bağlayan gece kalkacak, İlk oruç 13 Nisan'da tutulacak. On bir ayın sultanı Ramazan ayının olmazsa olmazı pidenin Bolu’da satış fiyatı belli oldu. 350 gramı 4 TL’den 700 gramı ise 8 TL’den satılacak. Ayrıca yumurtalı gibi özel pidelerin fiyatlarını da fırıncılar kendi belirleyecek.

“BİZİM SEKTÖRÜMÜZ DAHA ÇOK ZORLUK ÇEKİYOR, BÜTÜN GİDERLER ARTTI”

Pide fiyatlarının geçen seneye göre yüzde 40 oranında arttığının altını çizen Simit Dünyası İşletmecisi Murat Gelturan maliyetlerin arttığını vurgulayarak; “Pandeminin etkisiyle de çoğu şey zamlandı, maliyetler çok arttı. Her sektörde olduğu gibi bizim sektörde de arttı. Ama bizim sektörümüz daha çok zorluk çekiyor, bütün giderler arttı” dedi.

“KEPEK ARTTI, MAYA ARTTI, TUZ ARTTI, DOĞAL GAZ ARTTI”

Fiyatların artmasının her şeyi etkilediğini ve maliyetlerinin ciddi oranda arttığını söyleyen Gelturan, “Fiyatların artması her şeyi etkilediği gibi pide fiyatlarını da etkiledi. Un, yumurta, yüzde 100 arttı. Susam yüzde 50 arttı. Kepek arttı, maya arttı, tuz arttı, doğal gaz arttı. Pide fiyatları her sene cüzi bir miktar artardı, bu sene biraz daha arttı. Normalde 50 kuruş, 25 kuruş üstüne gelirdi. Bu sene 1 lira arttı” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim