24 Haziran Pazar Günü yapılan 27. Dönem milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi anlık sonuçlarla Köroğlu TV’de yayınlanan Seçim 2018 programında tutuldu.

Yayın yasaklarının kalkmasından itibaren başlayan programda, seçimin anlık sonuçları, sosyal medya ve televizyonlara anlık ulaştırıldı. Yaklaşık beş saat süren programda ayrıca, partilerin il başkanlıklarından görüntüler de Köroğlu TV izleyicileri ile paylaşıldı.

Oy sayımının tamamlanmasının ardından Demokrasi Meydanındaki kutlamalara katılan AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü beraberlerinde İl Başkanı Nurettin Doğanay’la birlikte programın canlı yayın konuğu oldu.

Canlı yayında açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay; yaşanılan başarının mimarının teşkilatlar olduğunu vurguladı. Doğanay; “Şu an Demokrasi Meydanından geliyoruz, orada milletvekillerimizle beraber konuşmalar yaptık. Orada Bolu ölçeğine baktığımızda mahşeri bir kalabalık vardı.

Bir aylık bir seçim sürecini geride bıraktık. 17 yıldır iktidarda olan AK Parti şükrediyorum ki, yine aziz milletimiz istikrardan yana devam dedi. Bugün geldiğimiz noktada Sayın Cumhurbaşkanımızla yeni bir sürece başlamış olduk. Bu başarının mimarı teşkilatlarımızdır. AK Partide görev yapan il yönetiminden, ilçe yönetiminden, il başkanlarımızdan, belediye başkanlarımızdan, AK Partide görev yapan Sayın Cumhurbaşkanımızın yolunda yürüyen arkadaşlarımızın hepsi o veren vatandaşlarımızdan hepsi bu işin mimarıdır. Bir ekip ruhu içinde, abla kardeş, abi kardeş ruhu içinde bu işi tamamladık. Çalışmalarımızın sonucunda da geldiğimiz noktada milletimiz bir teveccüh gösterdi. Bu sadece Bolu ve Türkiye sathında kazanılmış bir seçim değildi. İçerdeki ve dışardaki işbirlikçileri ile Türkiye’nin gelişmesini istemeyen güçlerle birlikte bir yıkım ekibi ile birlikte bir de yapım ekibi vardı. Bu manada alınan sonucu ciddi manada önemsiyoruz. Hepsi yan yana geldiğinde Cumhurbaşkanımızın aldığı oya tekabül etmiyor.

“AK BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BOLU’YA HİZMET EDECEĞİZ”

Parti teşkilatlarında bir seçim bittiği zaman diğer bir seçim başlar. Hemen yarından itibaren teşkilatlarımızla birlikte iç ve dış muhasebemizi yaparak, milletimize hizmet yolunda hemen tekrar sahalarda olacağız. Çünkü bu millet bunu hak ediyor. Bu millet verdiği desteğin karşısında da hizmet bekliyor. Biz bu hizmet için öncelikle parlamento ayağında iki seçilmiş milletvekilimizle birlikte çalışacağız. Bolu’nun bir milletvekili de Cumhuriyet Halk Partisinden Tanju Özcan’dır. Onu da tebrik ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi örgütüne de selam gönderiyorum. Çünkü Bolu’nun milletvekilidir, inşallah bundan sonraki süreçte birlik ve beraberlik içinde Bolu’ya hizmet edeceğiz. Milliyetçi Hareket Partisine de bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Seçim sürecinin kavgasız, gürültüsüz bir şekilde buraya geldiği için de tüm siyasi partilere de teşekkür ediyorum.

“17 YILDIR HİÇBİR ZAMAN ÜMİTSİZLİĞE KAPILMADIK”

Umutsuzluğa kapılmak için öncelikle bu milleti tanımamak gerekiyor. Biz milletimizi biliyoruz, biz milletimizin temel değerlerine saygı duyarak, hassasiyetlerini gözeterek siyaset yaptık. Bu süreç içinde de umutsuzluğa kapılmadık. 17 yıldır hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmadık. Bizim milletimizle alakalı derdimiz var. Hizmet etme yolunda çaba sarf ediyoruz. Bizim en büyük avantajlarımızdan biri, başımızda sadece bir genel başkan, Cumhurbaşkanı değil, birlikte yol aldığımız dünya lideri var. O liderle beraber siyaset yapmanın getirmiş olduğu avantajlar var.

AK Partinin Bolu özelinde almış olduğu oya baktığımızda yine Türkiye ortalamasının üzerinde. Binlerce defa Rabbime hamd ediyorum, şükrediyorum, buradan da hemşerilerime de bu kardeşlerini bir defa daha mahcup etmedikleri için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“SABRIN SELAMETE ULAŞTIĞININ EN BÜYÜK GÖSTERGESİ”

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, seçim sonuçlarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek “Sabrın sonu selamettir” dedi. Aydın, başta AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay ile birlikte teşkilata da teşekkür ederek; “Bu uzun bir süreç. Milletvekili aday adayısınız, arkasından milletvekili adayısınız hamdolsun bugün milletvekili olarak hitap edilmesi gerçekten mutlulukların, hani sabrın sonu selamettir demiştik o sabrın selamete ulaştığının en büyük göstergesi. Ben inanılmaz tarifi mümkün olmayan, kelimelerin kifayetsiz kaldığı duygular içeresindeyim. Bolu siyasi tarihinde bir ilk kadın vekil olmanın önemi çok büyük. Oğlum bana sarılırken; “Hep seninle gurur duydum, bir gün Arzu Aydın’ın oğlu denilince çok daha farklı bir yerde olacağımızı ben biliyordum bana bunu yaşattın teşekkür ederim anne” dedi. Tabi bu yalnız başınıza şahsınızla alakalı bir şey değil. İl Başkanıma bu başarının mimarlarındansınız dediniz bu çok doğru. Çünkü lider olmak zor iştir. Biz çok büyük bir teşkilatız. Bu teşkilatın tamamını koordine etmek, bir arada tutmak, gönül bağını kurmuş olmak, teşkilatı motive etmek çok zor iştir. Ben bu nedenle tüm teşkilatı kapsadığını düşündüğüm il başkanıma teşekkür ediyorum. Çünkü çok ciddi, zorlu bir süreç geçirdik. Seçimin geldiği zaman ramazan ayının olması, o maneviyat bize berekette getirdi hep bunu söyledik. Bu süreçte tüm irade sandıkta belli olacaktı. Bana hep 1’inci sırasın sıkıntı yok ama benim derdim 3’üncü sıra onu da alıp götürmek isterim. Nasipten ötesi yok. Halkın takdiri bizim başımızın üzerinde. Bu seçim sonuçlanıncaya kadar geçirdiğimiz o 17.00’den bu yana seçim sonuçları açıklanıncaya kadar geçen süreç bir ömre bedel oluyor siyasiler için. Biz bugün bu mimalde bu sorumluluğu bahşeden tüm Bolulu hemşerilerimize çok teşekkür ediyoruz. Ama bizi buraya kadar getiren teşkilat başımızın tacıdır. Onlara hassasiyetle tüm kalbimle, maneviyatımla teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İSTEDİK Kİ, MİLLETİN İRADESİ DAHA GÜÇLÜ HALE GELSİN”

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, milletin iradesine sonuna kadar güvendiklerini belirterek; “Öncelikle rabbimize hamd ediyoruz. Böyle bir neticeyi bize gösterdiği için. Türkiye açısından zor bir seçimdi. “Ya öleceğiz ya olacağız” demişti Sayın Cumhurbaşkanımız çünkü bir arefeden geçiyorduk. Bu arife bu millete operasyon yapanlara cevap verilmesi gereken bir arifeydi. Bu arefe millete racon kesenlere cevap verilmesi gereken bir arifeydi. Bu arefe 3.7 kat ülkeyi büyüten bir anlayışa Büyüyen, değişen dünyada söz sahibi olan bir ülkeye el pençe divan durmaması gereken ülkeye, yanı başımız ateş çemberi iken ateş yakılan bir ateş ortasında bırakılmaya çalışılan bir coğrafyada önemli bir arefeydi. Milletimize kalbi, baki muhabbetlerimizi sunuyoruz, yürekten teşekkür ediyoruz. Güzel bir netice çıktı. Türkiye 95 yıllık genç bir cumhuriyet. Ama dün doğmuş, neşet etmiş bir devlet geleneğimiz yok bizim. Şairin dediği gibi sarı, sıcak, yaz çöllerden geçmişiz, Eylül akşamları ağlamış bu millet ama hiç zalim olmamış. Mazlum coğrafyanın umudu, ümidi haline gelmiş. Bolu halkımıza, milletimize yürekten teşekkür ediyoruz. 4’üncü defa milletvekili oldum. Ben 2012’de milletvekili oldum. Cumhuriyet milletin rejimi demekti bizde istedik ki; milletin rejimi, milletin iradesi daha güçlü hale gelsin.

“BOLU’DA AHLAKLI SİYASET YAPTIK”

16 Nisan’da önemli bir arefeydi milletimiz karar vermişti. Güçlü meclis, güçlü hükümet modeli ile yeni ufuklara ve dışarıdaki operasyonlara açık olmayan güçlü medeniyet geleneğimizi araziye yansıtabileceğimiz, milletimize daha fazla hizmet edebileceğimiz bir günü bekliyorduk o gün 24 Haziran’dı. Onun için dedik ki; “Ya olduk ya öleceğiz.” Bu seçimin kahramanları şüphesiz aziz ve necip milletimiz. Bu seçimin kahramanları kalben teşekkür ettiğimiz kıymetli il başkanımız, teşkilatlarımız, kadın kolları başkanımız. Sayın Cumhurbaşkanımız sadece siyasal bir hareketi temsil etmiyor. O bahsetmeye çalıştığımız büyük fotoğrafın içinde bir medeniyetin hareketini temsil ediyor. Kamuoyunda Bolu’da ahlaklı siyaset yaptık. Milletimizin iradesine sonuna kadar o mahşeri vicdanla hep güvendik” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim