Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre her 100 bin kişide görülen haftalık vaka sayılarını paylaştı. Bolu’da geçtiğimiz hafta açıklanan vaka sayısı yine artarak yükseldi. Bu haftaki tabloda da Bolu yerini koruyamadı çünkü 100 bindeki vaka 75,60’dan 83,10’a yükseldi. Verilere göre, Bolu'da her 100 bin kişiden 83,10’u Kovid-19'a yakalandı.

Haber: Aslı AKIŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin 20-26 Şubat haftasına ait korona virüsü vaka sayılarını paylaştı. Koca, haftalık 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bazı illerde belirgin artış olduğuna dikkat çekerek kademeli ve kontrollü normalleşme çağrısı yaptı. Koca’nın paylaşımına göre illerin haftalık Covid-19 vaka sayısına bakıldığında her 100 bin kişide Bolu’daki 83,10’luk artış riskin yüksek olduğunu gösterdi. Bu tablo bir kez daha Bolu’daki hızlı yükselişi gözler önüne serdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 20-26 Şubat'a ait il bazında COVID-19 vaka sayılarına yer vererek, “Her hafta açıkladığımız illerimizde 100.000 nüfusa düşen haftalık toplam vaka sayısının güncel haritasını ilan ettik. Kademeli ve kontrollü normalleşeceğiz” ifadesini kullandı.

RENK RENK 4 GRUBA AYRILDI

İllere göre haftalık vaka sayılarında oluşturulan haritada düşük riskli mavi, orta riskli sarı, yüksek riskli turuncu ve çok yüksek riskli-kırmızı olarak renklere ayrıldı. 100 binde 10'un altında vaka görülen iller düşük riskli, yüz binde 11-35 arası vaka olan iller orta riskli, yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller yüksek riskli, yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller ise çok yüksek riskli olarak değerlendiriliyor.

BOLU’DA SAYI ARTTI

'Düşük', 'orta', 'yüksek' ve 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandırılan normalleşme takvimine bugün itibari ile geçildi. Bolu’da vakalardaki son durum korona virüs haritasına yansıdı. Geçtiğimiz hafta 40.sırada orta riskli grupta 314 bin 802 nüfuslu ilimizde haftalık vaka sayısı 142, günlük ortalama vaka sayısının ise 20 olduğu görülürken dün açıklanan tabloda haftalık vaka sayısı, günlük ortalama sayının artması endişe verdi.

Editör: TE Bilisim