Yerli aşı TURKOVAC Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde uygulanmaya başladı. Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi TURKOVAC aşı Merkezi Sorumlu Araştırma Yardımcısı Dr. Uğur Semiz ve beraberindeki ekip TURKOVAC aşısının ilk kez uygulanmasını takip etti.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi içindeki TURKOVAC aşı Merkezi'nde uygulanan TURKOVAC aşısı için çok sayıda kişi randevu aldı. MHRS web, MHRS mobil, Alo 182 ve e-nabız üzerinden randevu alan 18 yaş üstü vatandaşlara hastanenin Covid-19 Aşı Birimi tarafından aşıları uygulandı. Sabah saatlerinden itibaren uygulanan aşıya vatandaşlar ilgi gösterdi.

“PANDEMİYE KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi TURKOVAC aşı Merkezi Sorumlu Araştırma Yardımcısı Dr. Uğur Semiz, aşılama çalışmaları hakkında konuşarak; “Öncelikle yerli ve milli aşımız tüm vatanımıza, milletimize hatta bütün Dünya’ya hayırlı olsun. Pandemiye karşı bu milli gücümüzle, bütün mücadelemiz devam edecek inşallah. Bolu’da 4 aydır çalışmamızı sürdürüyorduk. Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu değerlendirme sayesinde acil kullanım onayı aldı TURKOVAC aşımız. Bugün itibariyle, Bolu’da dahil 81 ilde artık rutin olarak uygulanmaya başlandı” diye konuştu.

AŞI YAPTIRMAK İSTEYENLER MHRS ÜZERİNDEN RANDEVU ALARAK AŞI OLABİLECEK

Vatandaşların, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne (MHRS) giriş yaparak randevu alabileceklerinin belirten Dr. Uğur Semiz; “Hatırlatma dozu gelen, hiç aşı olmamış arkadaşlarımız, e-Nabız üzerinde, MHRS’den, ‘ALO 182’den randevularını alıp aşılarını olabilirler. Sağlık Bakanımızın da dediği gibi üçüncü bir alternatif de olarak vatandaşlarımızın kullanımına aşı artık sunulmuş oldu. Dediğim gibi, vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

“BOLU’DA AŞILANMA ORANIMIZ YÜKSEK”

Faz-3 çalışmalarının da bir yandan devam ettiğine işaret eden TURKOVAC aşı Merkezi Sorumlu Araştırma Yardımcısı Dr. Uğur Semiz; “Yine gönüllülerimizden çok ciddi ilgiler var. Yeni gönüllüler alıyoruz. Şimdi burada rutin olarak kullanmaya başladığımız aşıya da yoğun bir şekilde talep var. Bolu ili olarak zaten aşılama oranlarımız yüksek. TURKOVAC ile bu oranların daha da artmasını temenni ediyoruz. Vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz ilgileri için” şeklinde konuştu.

“18 YAŞ ÜSTÜ HERKES TURKOVAC AŞISI OLABİLİR”        

Semiz, hatırlatma dozu gelmiş kişilerin randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırabileceğini vurgulayarak; “18 yaşını doldurmuş tüm vatandaşlar, e-Nabız üzerinden zaten randevularını tanımlanmıştır. Hatırlatma dozu gelmiş olan, hiç aşı olmamış olan, 2 dozu Biontech, 2 doz Sinovac olmuş olan hatta 4’üncü dozu gelmiş olan herkes olabilir. E-Nabız’dan kontrol etsinler, randevuları tanımlanmışsa burada haftanın 7 günü aşılarını olabilirler. Kronik hastalığı olan vatandaşlarımız da takipli olduğu uzmandan görüş alarak aşılarını olabilirler. Şu an için sadece eğitim-araştırma hastanemizde yapılıyor. Zamanla sevkiyatı geldiğinde yaygınlaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

“YERLİ VE MİLLİ AŞIMIZI OLMAK İSTEDİM”

TURKOVAC aşısını tercih eden Hümeyra Kahveci, “Milli aşımız yaptırmış olmamız heyecan verici. İnşallah tüm milletimize hayırlı uğurlu olur. Ben de diğerlerinden ziyade milli aşımızı olmak istedim” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim