Dört mevsimin ayrı güzellikte yaşandığı Bolu, “Yaz” filmi ile huzur ve macera dolu bir yolculuğa davet ediyor. Bolu Belediyesi’nin “Dört Mevsim Bolu” projesinin “Yaz” filmi, mevsimin cıvıl cıvıl sesleri ve sımsıcak görüntüleri ile bir yaz rüyası yaşatıyor.

Bolu’da yazı, “hiç bitmesin dediğin coşkulu bir macera” olarak tanımlayan film, Köroğlu diyarının eşsiz güzelliklerini sergileyerek, tüm dünyayı ‘Tabiatın Kalbi’ne çağırıyor. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, “Dört Mevsim Bolu-Yaz” filminin tamamlanması ile Bolu’nun cennet doğasını dünyaya tanıtacak projemizin önemli bir kilometre taşını daha gerçekleştirdik. “Yaz” filmi, Bolu’nun hiç bozulmamış doğal güzelliklerini sadece yansıtmıyor, her karesinde adeta yaşatıyor” dedi.

Bolu Belediyesinin, şehrin turizm potansiyelini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla başlattığı “Dört Mevsim Bolu” projesi, büyük yankı uyandıran “Sonbahar”, “Kış” ve “İlkbahar” filmlerinin ardından “Yaz” filmiyle büyüleyici bir finalle mevsim serisini tamamladı.

“KELİMELERE SIĞMAYACAK GÜZELLİKLER”

Türkiye’deki bir şehrin mevsimsel güzelliklerinin anlatıldığı ilk film projesi olma özelliğini taşıyan ‘Dört Mevsim Bolu’ projesinin oluşum hikayesini anlatan Yılmaz, “Bolu, el değmemiş doğal güzellikleri ile bir yeryüzü cenneti. 2004 yılında Belediye Başkanı olarak göreve başladığım ilk gün stratejik bir karar vererek, Bolu’nun asla bir sanayi kentine dönüşmesine izin vermeyeceğimi; doğasını koruyarak, dünyada bir turizm şehri olarak markalaşması için çalışacağımı söyledim. O günden bu yana, büyük bir aşkla, şehrimizin turizmde cazibe merkezi olması için, potansiyelini tüm dünyaya gösterebilmek için çalışıyoruz. İşte bu noktada, Bolu’nun dünyaya açılımına yönelik çalışmalarımızda, Bolu’nun cennet doğasını anlatmak için kelimeler yetmedi, sözden fazlasına ihtiyaç duyduk. Dolayısıyla “Dört Mevsim Bolu” projesi, Tabiatın Kalbi’nin verdiği ilham ve Bolu’nun kelimelere sığmayacak güzelliği anlatma ihtiyacından doğdu” dedi.

“TÜM İLÇELERDE AYNI YAZ COŞKUSU FARKLI TATLAR”

Yaz filminin, projenin diğer üç mevsim filminde olduğu gibi Bolu’nun tüm ilçelerinde yapılan çekimlerle oluşturulduğunu vurgulayan Yılmaz, “Filmde, Seben’den Mudurnu’ya, Yeniçağa’dan Dörtdivan’a, Kıbrısçık’tan Gerede’ye, Göynük’ten Mengen’e kadar Bolu’nun muhteşem yaz tablosu ilmek ilmek dokunmuş. Bolu’da doğa şölenine dönüşen yaz mevsiminin, her ilçede aynı coşkuyla ama farklı tatlarla yaşanması, filme de yansıyan çok hoş bir detay olmuş. Bilindiği gibi Bolu’da güneş dört mevsim yüzünü göstermekten çekinmez, içimizi ısıtır… Ama Bolu’nun belki de en ayrıcalıklı turizm potansiyeli, yaylalarımız sayesinde, değdiği her yeri ışıltıya boğan güneşin, asla bunaltıcı bir sıcaklığa dönüşmemesidir” diye konuştu.

“BOLU’YU DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

“Yaz” filminin de en az “Sonbahar”, “Kış” ve “İlkbahar” filmleri kadar beğeni toplayacağına inandığını belirten Yılmaz, “Bolu, dünyada her mevsimin en güzel görüntülerinin yakalanabildiği ender yerlerden biri. Sonbahar, Kış ve İlkbahar filmlerini izleyenler, her bir mevsim için önce, ‘Tamam, bu mevsim en güzel Bolu’da yaşanıyormuş, ama diğer mevsim filmleri aynı başarıyı yakalayabilecek mi?’ diye sordu. Sonunda herkes hemfikir oldu ki, cennet gibi topraklara sahibiz, Bolu’da dört mevsim en güzel şekliyle yaşanıyor. Bu özgüvenle, doğayı koruma-kullanma dengesini gözeterek dünyaya açılmalıyız. Bolu Belediyesi olarak da yaptığımız tam olarak bu. Bolu’da daha tanıtılacak nice doğal zenginliğimiz var. Gelecek kuşaklar için bunlara sahip çıkacağız. Bolu’yu zenginleştireceğiz, turizmden gelir kapısı açacağız. Adım adım hedeflerimizin hepsini hayata geçireceğiz” dedi.

 

Editör: TE Bilisim