Sağlık Bakanlığı tarafından “Ebeler ve Hemşireler Günü” etkinlikleri kapsamında Ankara'da bir otelde iftar yemeği düzenlendi.

Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası dolayısıyla düzenlenen “Yılın Hemşire ve Ebesi” ödülüne, Verem Savaş Dispanserinde görev yapan hemşire Güler Erbilen ve İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde görev yapan Ebe Serpil Tavis layık görüldü.

Haber: Aslı Akış

Törene,  Bolu’dan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Güler Erbilen, Ebesi Serpil Taviş ve 81 ilden ebe, hemşire, il müdürleri katıldı.

İftar yemeğinden sonra Sağlık Bakanlığı'nın “Yılın Hemşire ve Ebesi” ödül töreninde, 81 ilden seçilen hemşire ve ebeler Sağlık Bakanlığında düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Bolu’dan  “Yılın Hemşiresi” seçilen Verem Savaş Dispanseri hemşiresi Güler Erbilen, “Yılın Ebesi” seçilen İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi Ebesi Serpil Tavis” teşekkür belgelerini Sağlık Bakan yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Güven’ın elinden aldılar.

“TEBRİK EDER, BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ”

Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğrt. Üyesi Muhammed Emin Demirkol ise konuya ilişkin Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Ebeler ve Hemşireler Günü sebebiyle Bolu'dan yılın ebesi seçilen Serpil Taviş ve yılın hemşiresi seçilen Güler Erbilen ile Sağlık Bakan Yardımcımız Muhammet Güven Bey'den Bolu olarak tüm ebe ve hemşirelerimiz adına ödüllerimizi aldık.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim