Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “Bolu; olimpik merkezlerimizin başta gelen illerinden biri. Burada cimnastik salonuna girdim. Salonda, sporcuların antrenman yaptığını görmek bizi çok mutlu etti. Umarım bundan sonraki süreçte Bolu’dan çok büyük şampiyonlar çıkması için umutluyum” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Boluspor’un olağanüstü kongresine katılmak için geldiği Bolu’da, kongrenin ardından özel açıklamalarda bulundu. Çelen, pandemi döneminde kapatılan spor salonlarının yeniden açılmasının ardından antrenmanlara başlayan cimnastik sporcularının faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

MİLLİ SPORCULARIMIZ OLİMPİYAT MADALYASI ALMAK İÇİN CANHIRAŞ ÇALIŞIYORLAR”

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, spor salonlarının yeninden açılmasının ardından cimnastik milli sporcularının olimpiyatlara sıkı bir şekilde hazırlandığını belirterek, “Pandemiden sonra malum Türkiye’de salonlar açılmaya başladı. Milli sporcularımız artık antrenmanlara başladılar. Bu bağlamda Bolu, olimpik merkezlerimizin başta gelenle illerinden. İzmir ve Ankara olmak üzere bu 3 şehirde aktif olarak antrenmanlar sıkı bir şekilde başladı. Olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanmak için özellikle İzmir’de; İbrahim Çolak, Ahmet Önder, Ferhat Arıcan olimpiyat madalyası almak için canhıraş çalışıyorlar” diye konuştu.

“CİMNASTİK FEDERASYONU’NA ÇOK ÖNEMLİ BİR TESİS KAZANDIRDIK”

Pandemi sürecinde sporcuların çok fazla kuvvet kaybı yaşamadığını söyleyen Çelen, “Pandemi sürecinde sporcularımıza, kondisyonerlerimiz ile online antrenman yaptırdık. Antrenmanlar sonucunda, teknik heyetten aldığımız bilgiye göre; kuvvetlerinin çok fazla düşmediğini görmek bizi son derece mutlu etti. Bu süreçte biz de Sancaktepe’de, Türkiye Cimnastik Federasyonu’na, 5 yıldızlı otel ve antrenman sahalarını içeren çok önemli bir tesis kazandırdık. Sağ olsun Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bize bu tesisi tahsis ettiler. Pandemiden sonra yakın bir zamanda tesislerin açılışı olacak ve İstanbul’da Türkiye Cİmnastik Federasyonu’nun çok önemli bir merkezi olmuş olacak” ifadelerini kullandı.

 “BOLU’DAN ÇOK BÜYÜK ŞAMPİYONLAR ÇIKMASI İÇİN UMUTLUYUM”

Bolu’da 3 tane önemli cimnastik kulübü olduğunu söyleyen Suat Çelen, Bolu Belediyesi bünyesinde bir cimnastik kulübü kurulacağını söyledi. Çelen, “Bugün Bolu’dayım. Boluspor’un kongresi yapılıyor. Burada cimnastik salonuna girdim. Salonda, sporcuların antrenman yaptığını görmek bizi çok mutlu etti. Çünkü Cimnastik Federasyonu’nun ihdas ettiği 4 tane yabancı antrenör var. Bolulu çocukları çalıştırıyorlar. Bolu, bu noktada çok önemli. 3 tane kulübümüz var. Başkan Özcan ile konuştuk, Bolu Belediyespor’un da cimnastik kulübü açacağını öğrendim. Çok mutluyum. Umarım bundan sonraki süreçte Bolu’dan çok büyük şampiyonlar çıkması için umutluyum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim