Marmaris’in ardından Datça’da çıkan orman yangını için, Bolu ve Gerede'den takviye ekip gönderildi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Geçtiğimiz yaz ciğerimiz olan ormanlarımız alev alev yandı. Bu yıl da aynı manzara ile karşı karşıyayız. Orman yangınlarını söndürmek için havadan ve karadan çalışmalar devam ediyor. Alevleri söndürmek için ekipler canla başla mücadele ederken, çevre illerden de bölgeye takviye ekipler sevk edildi.  Bunun üzerine Bolu Orman Bölge Müdürlüğünden de orman yangınlarına müdahale için 2 arazöz, 2 su tankeri, 1 ilk müdahale aracı ve 20 orman personeli gönderildi.

Öte yandan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak hazır olduklarını, gıda ve su ihtiyaç konusunda da talebi karşılamak için beklediklerini söyledi.

Yangının sabah saatlerinde kontrol altına alındığı biliniyor.

GEREDE’DEN DE EKİP GİTTİ

Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere bölgeye gitti. Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’nde toplanan ekip erzak, yakıt ikmalleri ve ekipmanlar temin edildikten sonra Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı bir su tankeri ile tim halinde bölgeye hareket etti.

İLK KEZ GECE GÖRÜŞLÜ YANGIN SÖNDÜRME HELİKOPTERİ KULLANILDI

Tedbir amacıyla Datça - Palamutbükü karayolu trafiğe kapatılırken, Hayıtbükü ve Kabaklarlı gibi bölgelerdeki vatandaşlar da tahliye edildi. Yangında ilk kez gece görüşlü yangın söndürme helikopteri kullanıldı. Alevlere 17 helikopter ile 10 uçakla havadan, 179 arazöz, 21 ilk müdahale aracı, 29 iş makinesi ve 1466 personelle karadan müdahale ediliyor.

Editör: TE Bilisim