Bolu Belediyesi, Bolu Kadın Platformu ile birlikte iptali gündemde olan İstanbul Sözleşmesi'ne destek oldu. “İstanbul Sözleşmesi Yürürlükte Kalmalı” sloganıyla hazırlanan pankart ana hizmet binasının yan tarafındaki bankaların bulunduğu binaya asıldı.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi ve Bolu Kadın Platformu Türkiye’nin gündeminde olan ve İptali gündemde olan İstanbul Sözleşmesi'ne pankart ve afişler asarak destek oldu. “Kadınların yaşam hakkı eşitlik ve özgürlük için İstanbul sözleşmesi yürüklükte kalmalı” pankartın yanı sıra Bolu’nun reklam panolarında da afişler yerini aldı.

Türkiye’nin çeşitli il ve ilçe belediyeleri ile birlikte Bolu Belediyesi de kadınların yanında olup İstanbul Sözleşmesi’ne destek oldu. Bolu Belediyesi ve Bolu Kadın Platformu ortaklığıyla, Bolu’nun reklam panolarına İstanbul Sözleşmesi’nin ne anlama geldiği ve sözleşmeden vazgeçilemeyeceği yazan afişler asıldı. Afişlerde “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeyiz!”, “Kadına karşı işlenen suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indirimini ortadan kaldırır.”, “Kadını fiziksel, cinsel, psikolojik şiddete karşı korumanın güvencesidir.” ifadeleri yer aldı.

Editör: TE Bilisim