Bolulu İş insanı Oktay Ercan’ı Köroğlu Gazetesi olarak Ramazan Bayramında ziyarette bulunduk. Yaptığımız görüşme sonrası röportaj isteğimizi kırmayan Oktay Ercan, son olarak ligi Belçika’da şampiyon tamamlayan Westerlo ve Boluspor hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Birçok ülkede yatırımları bulunan Bolulu İş İnsanı Oktay Ercan, 3 yıl önce satın aldığı Westerlo takımını mükemmel bir yapılanmanın ardından ligin zirvesine taşıyıp ekibiyle birlikte şampiyon yaptı. Öte yandan Ercan, Boluspor’a da her dönem maddi ve manevi destek vererek memleketinin takımına daima destekte bulundu.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

“Hedefimiz bu takımla Avrupa Kupalarına gitmek olacak”

Bundan yaklaşık 3 yıl önce Belçika’da bulunan Westerlo takımını satın aldığını ve 3 yılın ardından büyük bir yapılanmanın ardından Jüpiler Pro Lige yükseldiğini aktaran Bolulu İş İnsanı Oktay Ercan; “Öncelikle hoş geldiniz, bayramınızı kutluyorum. Ziyaret ettiniz. Bolu’ya 1 günlüğüne gelmiştim. Westerlo bizim 3 yıllık planımızdı. Bundan 3 yıl önce Avrupa’da bir takım hayaliyle yol çıkmıştım. Belçika, FIFA’da dünya sıralamasında 1 numara olan bir ülke. Altyapısı da açık ara Avrupa’nın en iyi olan ülkelerinden bir tanesi. Bu yüzden Belçika’yı seçtik. Amacımız sadece orada bir takım değil aynı zamanda akademide yaratmaktı. Akademisi olan bir takım istiyorduk. Onun için Westerlo hem 1.lig tecrübesi olan hem de süper lig tecrübesi olan bir takım olduğu için 2.ligde biraz da zor durumdaydı. Neredeyse bütçesel olarak iflasın eşiğinde olan bir kulüptü. Bu kulübü aldık. Sadece futbol kulübü almakla bitmiyor. Onu yönetebilmek önemli. Bu konuda da Hasan Çetinkaya o zamanda Fenerbahçe’den ayrılmıştı. Hasan Çetinkaya bence Türk futbolunun yetiştirdiği sportif direktör olarak bu konuda Türkiye’nin açık ara en iyisidir. Kendisiyle görüştük, Hasan’ın da bir Boluluğu vardır. O yüzden Hasan’ı ikna ettik. Kendisi Westerlo’ya geldi. Belçika’ya yerleşti. İkinci Başkan olarak takımın başına geçti. Ondan sonra tamamen Hasan’ın yönetiminde bir yönetim anlayışı sergiledik. Biz sadece başkan olarak işin finansal tarafından destek olduk. Ama planlamamız 3 yıllıktı. Bunun birinci yılı tesisleşme ikinci yılı yine tesisleşme ve kadro mühendisliği üçüncü yılda başarı dedik. Bunu tam olarak 3.yıl başardık. Belçika liginde süper ligde çıktık bu sene. Bundan sonrada planlamamızı bu şekilde yapmayı düşünüyoruz. Hedefimiz bu takımla Avrupa Kupalarına gitmek olacak. Orada da 3 yıllık planlama içindeyiz. Yine hedefimiz 3 yıl içinde Westerlo’yu Avrupa Kupalarında gruplarda görecek şekilde bir takım haline getirmek” şeklinde konuştu.

“3 tane Türk oyuncu listemizde”

Westerlo’da dönem dönem Tük oyuncularında forma giydiğini ve başarılı maçlar çıkarttıklarını aktaran Ercan; “Öyle net bir şeyimiz yok. Türk oyuncuda olsun diye. Ama iyi Türk oyuncular var mı var. Biliyorsunuz Berke bizde 2 yıl oynadı. Çokta başarılı oldu. Kendini çok iyi geliştirdi. Orada haftalarca haftanın karmasına seçildi. Barış gelmişti, uzun süreli bir sakatlık geçirdi. Sonradan toparlandı. Onlar zaten Fenerbahçe’nin oyuncularıydı. Kiralık dönemleri bitince Fenerbahçe’ye geri geldiler. Daha sonra bu sene Oğuz’u aldık. Oğuz’un durumu şuan çok iyi. Son maçlarda oynadı. Biz Oğuz’dan bu sene verim bekliyoruz. Takip ettiğimiz Türk oyuncularda var. Benim şu Türk oyuncu alınacak diye kuralım yok. Ama scout ekibimizin çalışmalarında bizim önümüze Türk oyuncular listesi veriyorlar. O bizim hoşumuza gidiyor. Bu senede 3 tane Türk oyuncu koymuşlar. Bu bizim zorlamamızla falan değil. Analizlerden görmüşler, seyretmişler. Onlar üzerinde de konuşuyoruz. Şuan isim vermek doğru değil ama önümüzdeki yıllarda da Türk oyuncular Westerlo’da olacak” dedi.

 

“Boluspor’un yeri burası değil”

Boluspor ile ilgili sorduğumuz soruya da içtenlikle cevap veren Oktay Ercan, her dönem Boluspor’da maddi destek verdiğini, kırmızı beyazlıların şuan ki konumunun kendisini çok üzdüğünün altını çizerek; “Her dönem maddi ve manevi destek verdiğini ifade etti.

Ercan; “Boluspor bizim çocukluğumuzun takımı. Bizde Boluspor maçlarına köyden çıkıp gidip saatlerce sırada bekleyip maç seyrederdik. Oradan futbolu sevdiğimizden ve memleketimiz olduğundan dolayı bundan 3-4 yıl önce Necip Başkan bizim yönetime girmemizi isteyince bizde girdik. Elimizden gelen desteği yaptık. Çok fazla fiili olarak bu işin içinde olamadım ama maddi ve manevi anlamda her türlü desteği esirgemeden yaptım. Ondan sonra Abdullah başkan aldı. O da kendisi geldi. İlk seçildikten sonra. Onlara da istedikleri desteği yaptık. Boluspor’un yeri burası değil. Bolu bir futbol şehri. Boluspor süper ligde ciddi başarılara imza atmış bir kulüp. Ciddi futbolcu yetiştirmiş bir kulüp. O yüzden coğrafi olarak Ankara-İstanbul arasında olmasından dolayı da her futbolcunun gelip oynamak isteyeceği bir kulüp. Altyapısıyla, şehriyle Boluspor’un durumu bu olmamalı. Bizleri de üzüyor. Biz Boluspor yönetiminde değiliz. Bunun için burada dua etmek birde takip etmek izlemek. İnşallah ligde kalır. Önümüzdeki yıl güzel bir planlamayla güzel yeni bir başkanla layık olduğu yere gelir diye düşünüyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim