Bolulu vatandaşlar, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partisinden ayrılması ve bağımsız olarak başkan adayı olması durumunda oluşabilecek düşüncelerini aktardı. Çoğunluk ise Başkan Özcan’ı destekledi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) MYK toplantısı sonrasında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın uyarılması talebiyle, parti Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine karar verildi. Konuyla ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Eğer partiden atılsaydım, bağımsız olarak yoluma devam ederdim” şeklinde bir açıklama yaptı. Türkiye’nin yeni gündem konusu haline gelen gelişmeyle ilgili Bolulu vatandaşlar da düşüncelerini aktardı.

OY VERİR MİSİNİZ?

Vatandaşlar kendilerine sorulan “Tanju Özcan’ın Cumhuriyet Halk Partisi’nden ayrılması durumunda ne düşünürdünüz?” ve “Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Tanju Özcan’a oy verir misiniz?” sorularına yanıt verdi. Çoğunluk olarak Özcan’ın bağımsız olarak yola devam etmesinde sorun olmadığını belirten vatandaşlar, Belediye Başkanlığı seçimlerinde oy verebileceklerini ancak diğer adayların da önemli olduğunu dile getirdi. Bazı vatandaşlar ise Tanju Özcan’a sosyal medyadaki düşünceleri yüzünden tepki gösterdiği fark edildi.

“PARTİ KURSA OY VERİRİZ”

Özcan’ın Bolu için güzel şeyler yaptığını belirten ve oy vereceğini belirten Dilara isimli vatandaş, “Bu memlekette o kadar çok şey yapılıyor, görülmüyor. Bu adam gerçekten hakkaniyetle yapıyor işini, arkasındayız zaten Bolu olarak. Görünen köy kılavuz istemiyor yani. Söyleyecek bu konu üzerine başka bir şey yok. Bu kadar küçük şeylere takılı kalacaksak memlekette çok şeyler dönüyor. Bunlara da takılıp kalmamı lazım. Parti kursa oy veririz. Bu ülkenin artık yeni kanlara ihtiyacı var. Yani hiç değişiklik yok. Mesela MHP olsun, AKP olsun diğerleri olsun, değişsin istiyoruz artık. Gençler olarak bu şekilde memnun değiliz hükümetin bu gidişatından. Böyle acayip şeylere takacak bir ülke olmamamız gerekiyor” dedi.

“BOLU’MUZ DAHA ÇOK GÜZELLEŞTİ”

Özcan’ın yanlış anlaşıldığını belirterek, oy vereceğini dile getiren Alican Elmas ise, “Bence yanlış anlaşıldı olay. Öyle biri değil.  Yani Bolu’muz daha çok güzelleşti.  Ben Tanju Özcan’a oy veririm” diye konuştu.

“BAĞIMSIZ OLARAK DESTEKLERİM”

Konuya çok hâkim olmadığını ancak bağımsız belediye başkanı adayı olarak Tanju Özcan’ı destekleyebileceğini vurgulayan Güllü Golat, “Ben bu konuya çok vakıf değilim ama bilmiyorum. Kişisel olarak hangi konuda yeterli hissediyorsa kendini… Ben başarılı buluyorum. Yani ben Halk Partili de değilim. Halk Parti’nin yüzde 5 görüşünü benimsiyorum. Halk Parti’ye karşı geliyor diye onu kuvvetlendirmem. Bağımsız olarak desteklerim ama Belediye Başkanı olarak desteklerim. Burada yaşasam oy veririm” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH DA BOLU’DAN GÖNDERİRLER”

Özcan hakkında iyi düşünmediğini belirten Çiğdem Gümüş, “Ben Tanju Özcan hakkında hiç iyi şeyler düşünmüyorum. İnşallah da Bolu’dan gönderirler. Ben Tanju Özcan’ın kendisini istemiyorum. Partiyle alakası yok. Zaten CHP’yi de rezil etmişler” ifadelerini kullandı.

“BENİM GÖNLÜM AK PARTİ’DEN YANA”

Başkan Özcan’a söylemleri yüzünden tepki gösteren ve oy vermeyeceğini ifade eden Semra Gümüş, “Ben ayrılmasını istiyorum çünkü halka karşı yaptığı bir ayıp var. Bir hanımefendinin gururuyla oynadı.   O ondan yardım istemiş, o da gülerek karşılık verdi. Ben ayrılması yönündeyim. Kendisi ayrılsın daha iyi. Devlet neyi görüyorsa o olabilir ama kendisi ayrılsın daha iyi. Benim gönlüm AK Parti’den yana. Ona oy veririm” kelimelerini kullandı.

“OYUMU VERİRİM”

Özcan’ın halka yönelik çalıştığını belirterek, parti gözetmeden oy verebileceğini vurgulayan Fahrettin Acar, “Kendi bilir de ben sevdim yani Tanju Özcan’ı. İyi birisi Bolu’ya çok şey yaptı. Ben şöyle baktığım zaman o partiye yönelik bir iş yapmıyor. O halka yönelik iş yaptığı için oyumu veririm yani” açıklamasında bulundu.

“HER ZAMAN ARKASINDAYIZ”

Özcan’ı desteklediğini dile getiren Mustafa Yaman ise, “Her zaman arkasındayız. Onu destekliyoruz sonuna kadar. Tanju Özcan’a oy veririm. Her zaman arkasındayız” şeklinde konuştu.

“BEN TANJU ÖZCAN’A OY VERİRKEN PARTİSİ OLARAK BAKMADIM”

Oy verme noktasında parti gözetmediğini ve Tanju Özcan’ı destekleyeceğini aktaran Nuran Ünalan, “Ben Tanju Özcan’a oy verirken onun partisi olarak bakmadım. Bağımsız olarak düşünüp oy vermiştim. Hepsini değerlendiririm. Vaatlerine yani söylediklerine bakarak ona göre değerlendiririm. Bir parti olarak değil. Tanju Özcan’a oy verebilirim. Bize hangisi faydalıysa ona oy vermemiz gerekiyor sonuç olarak. Kişi olarak veya parti olarak bakmamamız gerekiyor bu işlere. O yüzden şuan bilemem kime oy vereceğimi ama tabi Tanju Özcan’a tekrardan oy verebilirim” dedi.

“TANJU BEY’İN BAĞIMSIZ OLACAĞINI DA DÜŞÜNMÜYORUM”

Tanju Özcan’ın bağımsız olmayacağını ve oy verme noktasında destekleyeceğini belirten Kadir Güvener,Ne Tanju Özcan atılır nede bağımsız devam edebilir. Benim kanaatim Tanju Bey’in devam etmesi yönündedir. Onun için herhangi bir problem olacağını düşünmüyorum. Elbette ki Tanju Bey’e oy veririm. Tanju Bey beğendiğimiz bir arkadaşımız. Sevdiğimiz bir arkadaşımız. Başarılı gördüğümüz bir arkadaşımız. Onun için gerçekten başarılı buluyorum. Tanju Bey’inde öyle bir bağımsız olacağını da düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

“KENDİSİNE OY VERMEZDİM”

Tanju Özcan’ın yardım isteyen kadına, yardım etmesi gerektiğine dikkat çekerek, oy vermeyeceğini söyleyen bir erkek vatandaş ise şu şekilde konuştu:

“Bağımsız olarak devam edebilirdi ama o kadına karşı söylediği o şeyleri bütün halkımızda biliyor. Doğru karşılamadılar. Yardıma ihtiyacı varsa sorabilirdi. Kardeşim ne türlü bir yardıma ihtiyacın var. Eğer doktor veya hastaneye gitmesi gerekiyorsa bir Belediye Başkanı olarak o konularda yardım edebilirdi. Alaycı şekilde konuşmasını ben doğru bulmadım. İnsanın onurunu gururunu kırmaması gerekirdi. Oy verme konusunda bir şey diyemem ama kendisine oy vermezdim.”

Editör: TE Bilisim