Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yapımına devam edilen Uluslararası Köroğlu Parkı'nın çalışmalarını inceledi.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, " Devasa uluslararası bir parkı inşa ediyoruz. İnşallah burasıda çok sevilecek ve Bolulular burayı sahipsiz bırakmayacaklar. " dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediyesi'nce 75 bin metrekare alana inşa edilecek ve bünyesinde dev Köroğlu heykelinin yanı sıra müze, amfi tiyatro ve at gezinti alanı bulunacak Uluslararası Türk Dünyası Köroğlu Parkı'nın yapımı için çalışmalar devam ediyor. Köroğlu kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla Alpağut Mahallesi sınırları içinde inşaatına başlanılan ve tüm Türk Cumhuriyetleri ile akraba topluluklarına ait alanların olacağı parkta, Asya’dan Balkanlara uzanan 16 Türk devletini temsilen dikilecek Köroğlu heykelleriyle her ülkenin kendi Köroğlu efsanesini yansıtma imkanı bulacak. Parkın simgesi dev heykelin açılışı ise eylül ayında gerçekleştirilecek 6. Köroğlu Festivali’nde yapılacak.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Parkın inşaat alanında incelemelerde bulundu. Kaide binasının üst katını dolaşan Yılmaz,  burada yaptığı açıklamada; “Yerden 17 metre kotundayız. Bu kotta etraftı panoramik olarak seyredilecek bir kafeterya ve lokanta gelecek. Onun için kış yaz çalışacak bir sistem üzerinde duruyoruz. Buradan 23 metre daha yukarıya çıktığımızda orda tabandan 36 metre oluyor, orada bir seyir terası olacak. Oradan Bolu’yu asansörle çıkıp yukarıdan seyredebileceksiniz, resim alabileceksiniz.

“Devasa bir heykel gelecek”

Şu an bu mesafede Gölköy’ün hafif bir bölümünü görebiliyoruz. Tepeden ise Gölköy gözümüzün önünden aşağı bakabileceğimiz bir yer haline dönüşecek ve buradan Bolu seyredilecek. Sonrada 15 metre yüksekliğinde devasa bir heykel gelecek. Şu an neredeyse otoban kotunun üzerindeyiz. Dolayısıyla otobandan değil her taraftan görülecek bir anıt oluyor burada. Bu anıt Bolu’nun çehresini değiştirecek. Üstelik bu bölgede 16 ülkenin kendisini tanımlayacağı alan olacak. İnşallah at alanlarımız olacak, çocuklar gelip burada ata binebilecekler. Ayrıca at sporları, güreş, atlı okçuluk ve okçuluk sporlarını da yapılabileceği bir sosyal donatı alanları olacak.

“Çok sevilecek”

Tam ortada bir Atatürk Orman Parkı yapmıştık. Çok sevildi, hala kullanılıyor. Karaçayır parkı kullanılıyor, çok sevildi. Kuzey tarafta o büyüklükte devasa uluslararası bir parkı inşa ediyoruz. İnşallah burasıda çok sevilecek ve Bolulular burayı sahipsiz bırakmayacaklar” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim