Bolu’nun ilk kar festivalinde çocuklar farklı yarışmalarda eğlenirken, veliler kızak çekme yarışında hünerlerini gösterdi. Festivalin geleneksel hale gelmesi hedefleniyor.

Haber: Oğuzhan Eke – Yasin Celal Torun

Yoğun kar yağışıyla kent merkezinde kalınlığı 50 santimetreyi geçen kar, bu sefer eğlenceye aracı oldu. Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Bolu Gençlik Merkezi öncülüğünde, Karaçayır’da bulunan atletizm pistinde 1’inci Kar Şenliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ramazan Demir, Bolu Gençlik Merkezi Müdürü İlhan Şimşek ve aileler katıldı.

AİLELERLE ÇOCUKLARI BİRLİKTE EĞLENDİRECEĞİZ”

Yoğun ilginin olduğu ilk kar festivalinde yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Bolu Gençlik Merkezi Müdürü Şimşek, “Minikler için kızak çekme ve kartopu yap yarışı. Büyükler, gençler için şekilden oluşan kar blokları yapma… Tırtıl, kaplumbağa, tren, amuda kalkmış kardan adam şekilleri yaptılar, çok da güzel ilgi görmüştü. Gerede’de yaptığımızda. Şimdi burada daha büyüğünü yapmaya çalışıyoruz. Kardan blokları en yükseğe koymayı hedeflediğimiz kardan kule yarışması. Ailelerle çocukları birlikte eğlendireceğiz kardan adam yarışması şeklinde bir konsept düşündük” dedi.

“KAR BEREKETE DÖNÜŞECEK”

Festivalin açılış konuşmasını ise İl Müdürü Çilkara yaptı. Karın beraberinde bereket getirdiğini dile getiren Çilkara, “Batı Karadeniz’in şirin bir ili olan Bolu’da böyle bir karı daha önceki yıllarda görmek pek mümkün değildi. Bu sene hem Bolu’muzda hem ülkemizin muhtelif illerinde ağırlıklı bir şekilde kar yağışına şahit olduk. Kar berekettir, kar rahmettir. İnşallah zahmete dönüşmez, inşallah afete dönüşmez. Biliyorsunuz barajlarımızın boşluğuna hepimiz şahit olduk ve önümüzdeki yağış sezonunda su ile sıkıntılar olabileceğini hep endişeyle takip ettik. Ancak bu kar yağışıyla birlikte berekete dönüşecek ve önümüzdeki yıl ve yıllarda su sıkıntısını da yaşamamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“İNŞALLAH ÜÇÜNCÜSÜ, DÖRDÜNCÜSÜ DEVAM EDER”

Etkinliğin gelecek senelerde de yapılması temennisinde bulunan Çilkara, “Bu güzel güneşli günde, sizlerle birlikte birinci geleneksel kar şenliğini yapmak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda da bu kar şenliğinin ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü devam eder. Hepinize yarışmalarda başarılar diliyorum. İyi eğlenceler diliyorum, katıldığınız için sağ olun var olun” şeklinde konuştu.

Bolu’nun ilk kar festivali aileler arasında gerçekleştirilen kızak çekme yarışı ile başladı. Birinciliği göğüslemek için koşan veliler, kızakların üzerine oturan çocuklarını 50 metrelik pist üzerinde çekerek yarıştı. Festivalde kardan şekil yapma yarışması ve en yüksek kuleyi yapma yarışması da gerçekleştirildi.

Vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulunulan festivalin gelecek senelerde de düzenlenerek, geleneksel hale getirilmesi hedefleniyor.

Editör: TE Bilisim