Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, korona virüsü (Kovid-19) salgını nedeniyle geçilen zor günlerde “Bolu’da İyilik Daha Hızlı Bulaşıyor” sloganı ile başlattıkları “şartsız bağış” ile ilgili açıklamada bulundu. Özcan; “Bolulu hemşerilerimiz iyilikte adeta birbirleriyle yarışıyor. Amacımız çok sayıda yeni paketimizi vatandaşımıza dağıtıp en azından temel ihtiyaçlarını karşılamak” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlere bakıldığında nüfusa oranla en çok sosyal yardım yapan,  bütçesi itibariyle de en çok harcama yapan belediyenin Bolu Belediyesi olduğunu vurguladı.

Bolu Belediyesi olarak paketlenmiş halde esnafa maske dağıtılacağını da aktaran Başkan Özcan; muhtarlıklara da maske verileceğini, vatandaşların da muhtarlıklarda maske temin edebileceğini söyledi.

Haber: Aslı Akış

“AMACIMIZ VATANDAŞIMIZA TEMEL İHTİYAÇLARINI DAĞITMAK”

Başkan Özcan, belediyelerin bağış alma hakkı ve yetkisi olduğunun altını çizerek; “Biz bir yardım kampanyası düzenlemedik. Sadece belediyelerin bağış almak gibi bir yetkisi var. Belediyelerin bağış alma gibi bir hakkı ve yetkisi var, yine sosyal yardım yapmak gibi bir yükümlülüğü var. O anlamda biz de dedik ki, bize şartsız bağış yapmak isteyenler, hesap numaramızı soruyorsunuz, buyurun hesap numaramız bu dedik. Şu ana kadar, ne kadar yatırıldı onu bilmiyorum ama şeffaf bir şekilde açıklarız. Bolulu hemşerilerimiz iyilikte adeta birbirleriyle yarışıyor. Çok sayıda yeni paketimizi de inşallah vatandaşımıza dağıtıp en azından temel ihtiyaçlarını karşılama amacındayız” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZ ALDIĞIMIZ TEDBİRLERE UYARSA SÜRECİ CAN KAYBI OLMADAN ATLATIRIZ”

Bolu’da alınan Korona virüsü tedbirlerle ilgili de bilgiler veren Başkan Özcan; “Sağ olsun Sayın Valimizin başkanlığında hem pandemi kurulu hem de hıfzıssıhha kurulu sosyal etkinliği azaltma ve virüsün yayılmaması adına sürekli olarak kararlar alıyor. Biz üzerimize düşen dezenfeksiyon çalışmalarını aralıksız olarak yapıyoruz. Bugün itibarıyla söylüyorum, vaka sayısının en az olduğu illerden biri Bolu. Keza şu ana kadar can kaybı yaşanmamış, ender illerden biri Bolu. Bu şu demektir; bugüne kadar ilimizde aldığımız tedbirler, gerçekten bir fayda sağlamış. Vatandaşlarımız da bizim aldığımız tedbirlere uygun olarak, uyarıları daha çok dikkate alırlarsa, ben umutluyum biz bu süreci hiç can kaybı yaşanmadan atlatabiliriz Bolu olarak. Geri dönüp baktığımızda da bugünleri gururla hatırlarız. Biz Bolu’da önlemleri aldık, deriz” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZIN %80’İ KURALLARA HARFİYEN UYUYOR”

Tedbirler kapsamında Boluluların %80’nin kurallara uyduğunu da vurgulayan Başkan Özcan “Vatandaşlarımızın %80’i kurallara harfiyen uyuyor. Ama uymayan sorumsuzlar da var. Onlara ben şunu söylüyorum; sana bir şey olmayabilir, sen belki hiç hastalığın emaresini göstermeden bir virüs taşıyıcısı olursun. Ama senin taşıdığın virüs yüzünden komşu yaşlı amca hayatını kaybederse, teyze senin bulaştırdığın virüsten hayatını kaybederse, onun vicdan azabını ömür boyu yaşamak zorunda kalırsın. O yüzden diyorum ki; yarın tabuta girmektense, bugün belli bir süre evimizde izole etmek çok daha iyidir” ifadelerini kullandı.

“MUHTARLIKLARA YETERİ KADAR MASKEYİ VERECEĞİZ”    

Başkan Tanju Özcan Bolu Belediyesi olarak yaklaşık 75 bin maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdikleri belirterek; “Biz şuana kadar yaklaşık 75 bin civarı maske ve eldiven dağıtımı gerçekleştirdik. Zaten bugünden itibaren günlük 10 binlik bir üretim yapacağız. Bu ilk etapta 200 bin maskenin üretilmesi sonucunu doğuracak. Paketlenmiş halde esnafımıza, Cuma gününden itibaren Belediye zabıtamız dağıtacak. Yine muhtarlıklara yeteri kadar maskeyi vereceğiz. Vatandaşlarımız muhtarlıklardan da maske ve eldivenlerini temin edebilecekler. Bolu Belediyesi olarak şuan bir sıkıntımız görünmüyor” dedi.

“EN ÇOK SOSYAL YARDIM ULAŞTIRAN BELEDİYEYİZ”

Nüfusa oranla en çok sosyal yardım ulaştıran belediye iddiasında bulunan Başkan Özcan; “Gururla söylüyorum bu zor süreçte bütçesi itibari ile en çok harcamayı yapan Bolu Belediyesi oldu. Şu zor günlerde Türkiye’de suya %50 indirim yapan tek belediye Bolu Belediyesi. Biz kararımızı aldık adımımızı attık. Altını çizerek söylüyorum nüfusa göre en fazla dezenfeksiyon Bolu’da kullanıldı. Şu ana kadar nüfusu itibariyle en çok sosyal yardım yapan belediye Bolu Belediyesi oldu. Biz birçok kalemden tasarrufa giderek bu sosyal yardımları vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu süre içerisinde temin etmeye çalışacağız. Bunu yaparken de gelirlerimizin ciddi anlamda düştüğünü bilerek görerek ve yaşayarak söylüyorum. Anlara, İstanbul Büyükşehir Belediyesi dahil olmak üzere Türkiye’de bu konuda kendi bütçesine oranla bütçe hazırlayan ve en çok sosyal yardım ulaştıran belediye Bolu Belediyesi. Bunu da iddialı bir şekilde söylüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim