Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüs salgını insanların tüm yaşantısını etkiledi. Vaka sayılarının artmasıyla birlikte alınan kısıtlama kararları eski alışkanlıklarımızdan mahrum bıraktı. Hepimizin salgın bittiğinde yapmak istediği, salgın süresi boyunca özlediği pek çok şey var. Peki, Bolu halkı salgın sona erdiğinde en çok ne yapmak istiyor?

Haber: Ebru Buket Dönmez

Covid-19 salgını 1 yılı aşkın zamandır tüm dünyayı etkisi altına aldı. Aşı çalışmaları ve uygulamaları tüm hızıyla devam ediyor ancak ev karantinaları, maskeler, kısıtlamalar bir süre daha hayatımızda olmaya devam edecek.  En çok sağlığın değerinin anlaşıldığı salgın sürecinde biz de vatandaşlara neleri özlediklerini ve pandemi sona erdikten sonra ilk ne yapmak istediklerini sorduk.

Kimimiz ekmek parası derdinde kimimiz sevdiklerini görme telaşında kimimiz de sürekli ertelediği hayallerini en yakın zamanda gerçekleştirmek için gün sayıyor.


Ama hepimizin ortak bir özlemi var: “Doyasıya dışarıda olabilmek.” İşte pandemide en çok özlenenler ve pandemiden sonra ilk yapılmak istenenler…

 “YURTDIŞINA GİDİP RAHAT RAHAT GEZMEK İSTİYORUM”

Salgının ne zaman sona ereceği konusunda sosyal medyada araştırmalar yaptığını belirten Furkan Türkmen; “Bence salgın 5-10 yıl daha devam edecek. Sadece biraz daha normale döneceğimizi düşünüyorum. Yani Haziran gibi normale döneriz, Kasım-Aralık gibi tekrar kapanma gelir diye düşünüyorum. Birkaç yıl bu şekilde yaşamaya alışık olmamız gerekecek gibi görünüyor. Salgından sonra ise yurtdışına gidip rahat rahat gezmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

“SAĞLIĞIN DEĞERİNİ DAHA İYİ ANLADIM”

Sağlığın değerini daha iyi anladığını söyleyen Cemali Tuna; “Salgın sona erdiğinde rahat rahat dolaşmak, gitmediğim yerlere gitmek, kısacası yaşamak istiyorum. Son bir buçuk yılda salgından önceki dönemde olan her şeyi özledik.” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIMLA SOSYALLEŞMEYİ ÖZLEDİM”

Sosyalleşmeyi özlediğini ifade eden Pelin Ukkaş; “Arkadaşlarımla zaman geçirmeyi planlıyorum ama insanlar bu şekilde devam ettiği sürece salgın biteceğe benzemiyor. Salgın süresince aslında yalnızlığın o kadar da iyi bir şey olmadığını farkettim.” dedi.

“YASAKLARIN BİR AN ÖNCE KALKMASINI BEKLİYORUZ”

Yasakların bir an önce kalmasını isteyen Emekli öğretmen Adnan Yaman;“Biz 65 yaş üstü insanlarız. Yasakların bir an önce kalkmasını bekliyoruz. Yasaklar kalkarsa biz de kendimize göre rahat rahat gezeriz, dolaşırız, arkadaşlarla buluşuruz. Bizi üzen yasaklar… Biz aşı olduk. Devletimizden aşı olan insanlar için kısıtlamaları azaltmasını bekliyoruz. Yani aşıda mı bir sorun var, yoksa 65 yaş ile mi bir sorun var, biz onu hala anlayamadık.” ifadelerini kullandı.

 “PSİKOLOJİMİZ BOZULDU”

Vatandaşın çok duyarlı olması ve hükümetin daha çok önlem alması gerektiğini vurgulayan Şuayip Öğün; “Bizler vatandaş olarak dikkatli bir şekilde önlem alıyoruz. Fakat çalışamıyoruz, maddi yönden bunalıma girdik. Borçlarımız, kredilerimiz var ve ödemekte zorlanıyoruz. Psikolojimiz bozuldu. Salgın sona erdiğinde ise çalışıp, devlete, her şeye faydalı olmak istiyorum.” diye konuştu.

“HER ŞEYİ ÖZLEDİK”

Kendisinin de koronavirüse yakalanıp atlattığını söyleyen Fatma Özay; “Salgın inşallah bir an önce sona erer de herkes birbirine kavuşur. Hepimiz birbirimize gider geliriz, muhabbetlerimiz çoğalır, maskeleri çıkarırız. Akrabayı, eşi dostu özledik. Kimsenin yanına yaklaşamıyoruz. Hiçbir yere çıkamaz olduk. Her şey özlendi. Salgın süresi boyunca sağlığın, sıhhatin değerini daha iyi anladık. Bunlar her şeyden önemli.” dedi.

En çok sağlığın değerini anladıklarını belirten vatandaşlar, herkesin tedbirlere uyması, hijyene kurallarına dikkat edilmesi gerektiği vurgularken şimdi herkesin aklındaki tek soru salgın ne zaman sona erecek?

Editör: TE Bilisim