İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES)  ödenekleri ve il özel idaresi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yüceer, 2005 yılından bu yana uygulanan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) kapsamında Bolu’ya 2022 yılı için 38 Milyon 321 bin 540 TL kaynak tahsisi yapıldığı söyledi. Köylere aktarılan ödenekten en çok payı alan Merkez ilçe, en az pay alan ise Yeniçağa oldu.

Özel Haber: Aslı Akış

Kamera: Burhan Yeşiltaş

KÖYDES’in çok önemli ve ciddi bir ödenek olduğuna işaret eden İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, il özel idaresi olarak köylerin altyapısındaki en fazla ve temel ödeneğin KÖYDES ödeneği olduğunu belirtti ve en iyi şartlarda, en doğru, en kalıcı hizmeti gerçekleştirmek için çalıştıklarını da dile getirdi.

“HER İLÇENİN KENDİ HESABINA ÖDENEKLER AKTARILDI”

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, KÖYDES ödeneklerinin ilçelere dağılım kriterlerini belirterek, KÖYDES ödeneğinin aktarılması ile planlama çalışmalarının hız kazandığın vurgu yaptı. Yüceer; “KÖYDES ödeneklerimiz belli oldu. Bolu’nun KÖYDES ödeneği 38 Milyon 321 bin TL ve iller bankası tarafından ilimizin ve ilçelerimizin nüfus kriterleri ve diğer kriterler baz alınarak her ilçenin kendi hesabına ödenekler aktarıldı.  Sayın Valimizin Başkanlığında KÖYDES toplantımızı gerçekleştirdik. Her ilçenin ödeneği belli. Kendi önceliği, kendi önemine göre programları hızlı bir şekilde oluşturulacak. Yol, su, kanalizasyon ve diğer alt yapı çalışmaları belirlendikten sonra, özellikle yol çalışmalarında birinci kat ve ikinci kat asfalt seriminde İl Özel İdare kendi araç parkuru, kendi personeliyle bu çalışmaları sürdürecek. Diğer kanalizasyon, atık su, içme suyu şebeke ve depo konularında her ilçe kendi Köylere Hizmet Götürme Birliği aracılığıyla bu süreçleri devam ettirecek.” şeklinde konuştu.

 “İL ÖZEL İDARESİ YILIN 12 AYI ÇALIŞIYOR”

İl Özel İdaresinin yılın 12 ayı mevsim şartlarına göre çalışmalarını devam ettirdiğine dikkat çeken Yüceer; “Tabi havaların ısınmasıyla birlikte yazın çalışmaları daha farklılık arz etmekte. Köyümüzün, köylümüzün ve muhtarlarımızın istekleri, ihtiyaçları, köyümüzün eksikleri doğrultusunda birinci derece yollar, ikinci derece yollarımız, köy içi yollarımız, diğer çalışmalarımız belirleniyor.” dedi.

“KÖYLERDE ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Sosyal alanlar ile ihtiyaçlar doğrultusunda 2022 yılı için köylerde gerçekleştirilecek köylerin içme suları, ulaşım ve alt yapı hizmetlerini de aktaran Yüceer; “Biz bu sene merkez ilçe olarak, öncelikle 251 mahallemizin tamamına ikişer adet bank yaptırdık ve teslim ettik. 112 köyümüz var. Bir önceki yıl 20 tane geçtiğimiz yıl ise 25 tane oyun grubu aldık. 45 tane oyun grubunu, geriye kalan 67 köyümüzün tamamına da bir arada oyun grubu verme projemizi, sürecimizi başlattık. Şuanda bitme noktasında. Yani bu çalışmalar bittiğinde 112 köyümüzün tamamında birer adet oyun grubumuz tamamlanmış olacak. Yine her yıl yapmakta olduğumuz içme suyu alımı noktasında ihalemizi tamamladık. İhaleyi alan şirket boruları temini çalışmaları devam ediyor. Kanalizasyon borusu noktasında yine bakım, onarım, tamirat, ufak tefek yerlerle ilgili konudaki ihalemizi gerçekleştirdik. O süreçte şuanda devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“MANTIKLI, DOĞRU İŞLER YAPMAYA GAYRET EDİYORUZ”

Yüceer, il özel idaresinin çalışmalarına emek ve katkı veren herkese de teşekkür ederek; imkânlar doğrultusunda mantıklı ve doğru işler yapmaya gayret göstereceklerinin altını çizdi. Yüceer; “İmkânlarımız doğrultusunda İl Özel İdaresi olarak çalışmalarımız esnasında her zaman bizim yanımızda olan İl Başkanımıza, Milletvekillerimize hasetten teşekkür ediyorum. Giden Valimize, yeni göreve başlayan Valimize, Genel Sekreterimiz, İl Özel İdaresi çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar hep birlik beraberlik halinde, uyum içerisinde birbirimizi destekleyerek ve birbirimizle iletişim halinde süreçlerimiz devam ediyor. 8 tane ilçemiz ve 8 tane Kaymakamımız var. Orada da İl Özel İdaremizin Hizmet Birliği başında Kaymakamlarımız bulunuyor. Seçilmiş İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız var. Birlikte uyum içerisinde Bolu’nun 487 köyünde imkanlar dahilinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tabi eksikliğimiz var mı? vardır. Bütün ihtiyaçları, eksikleri tamamen kapatabiliyor muyuz? Hayır ama imkanları sonuna kadar zorlayarak mantıklı, doğru işler yapmaya gayret ediyoruz. Bu konuda da iyi olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun takdiri yine vatandaşlarımıza ait.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim