Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demokrasi Meydanı ve İzzet Baysal Caddesine yapılacak değişiklikler hakkında bilgiler verdi. Özcan; “Demokrasi Meydanı artık yeşil bir meydan olacak buraya artık her hangi bir araç girişi olmayacak” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan makamında düzenlediği basın toplansın da Belediye önünden İzzet Baysal Caddesi boyunca kent meydanına kadar yeşil bir alan olacağı vurgusunu yaparak çalışmaların bugünden itibaren başlayacağını ve en kısa zamanda bitirileceğini söyledi.

“ARTIK YEŞİL BİR MEYDAN OLACAK”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Demokrasi Meydanı, İzzet Baysal Caddesi’nde bazı düzenlemeler olacağını belirterek; “Demokrasi meydanında bugünden itibaren çalışmalara başlıyoruz. Demokrasi Meydanı artık yeşil bir meydan olacak buraya artık her hangi bir araç girişi olmayacak benim aracım da dahil. Tek istisnası PTT’nin oradan sadece belediye otobüslerimiz bu meydana girebilecek. Onun dışında hiçbir araç olmayacak burası yeşil bir alan olacak. Bu hale gelmesi için uzun süre beklemeyeceğiz. Çünkü çevrenin belirli noktalarındaki güzel ağaçları söküp buraya dikerek meydan kıvamını almasını sağlayacağız. Bu günde inşallah uygulama projesi de tamamlanmış olacak. Bizim hedefimiz yarından itibaren buraya kazmayı vurabilmek” diye konuştu.

“ÇOK GÜZEL BİR SÜRPRİZ İLE KARŞILAŞACAĞIZ”

Belediyenin önünde basamaklarımız var biliyorsunuz çok eski oralarla ilgili çalışmalar yapılıyor. 15 gün içeresinde çok güzel bir sürpriz ile karşılaşacağız”

“YÜRÜYEN MERDİVENLER UZUN YILLAR ARIZA YAPMAYACAK”

Yukarı çarşıya çıkan yürüye merdivenler arıza yapmayacak şekilde çalışmalarının yapılacağını ifade ederek; “Yürüyen merdiven ile ilgili ihalemizi gerçekleştirdik. İnce eleyip sık dokuduk. Geçmişteki gibi sürekli arızalanmasın diye çok ciddi süreç yürüttük. İnşallah 2,3 aya kadar oradaki yürüyen merdivenler uzun yıllar arıza yapmayacak şekilde çalışmaya başlayacak” dedi.

“EN FARKLI SOKAKLARDAN BİR TANESİ OLACAK”

İzzet Baysal Caddesinde bulunan Börekçiler ve Şemsiyeli sokakta farklı düzenlemelerin yapılacağını ve 15 gün içerisinde ışıl ışıl bir görünüme kavuşacağına işaret ederek; “Börekçiler sokakta şu an bir çalışma var. Her halde bittiğinde ki ben bir haftaya kadar tamamlanacağını düşünüyorum. Bolu’da yapılmış en farklı sokaklardan bir tanesi olacak. Bu yasaklar bittiğinde oraya giden vatandaşlarımızın çok keyif alacağını düşünüyorum.”

“15 GÜNE KADAR BİTMİŞ OLACAK”

Yine şemsiyeli sokakta herkes şemsiyeli sokak diye biliyor. Orayla ilgilide şöyle bir çalışma düşünüyoruz gündüz renkli renkli olduğunu göreceksiniz. Gecede ışıl ışıl olacak. İnşallah şemsiyeli sokakta 15 güne kadar bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“5 PARK VE PAŞAKÖR KAVŞAĞINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Başkan Özcan, 5 Park ve Paşaköy kavşağında da yürütülen çalışmalar olduğunu değinerek; “Şu anda 5 tane parkta yoğun bir çalışmamız var. Kısa sürede tamamlayacağız. Yine Paşaköy altgeçidinde grafiti çalışması başladı. Orada biliyorsunuz çok soğuk kötü duvarlar vardı. İnşallah orayı da yakında güzelleşmiş bir şekilde bulacaksınız. Taş ekiplerimiz oluşturuldu çalışmaları hızlandı. İnşallah bu sene hedeflerimizi o anlamda tutturacağız” dedi.

“YÖRESEL ÜRÜNLER PAZARIMIZI BOLUMUZA KAZANDIRACAĞIZ”

Başkan Özcan son olarak seçim vaatleri arasında yer alana organik pazarın yılsonuna kadar bitirilmesi için gerekenlerin yapılacağını söyleyerek; “Seçmenimize vatandaşımıza organik ürünler pazarı sözümüz vardı hatırlarsanız. Onunla ilgili de proje çalışması tamamlandı. Önümüzdeki günlerde göstereceğiz. İnşallah bu yıl bitmeden organik ve yöresel ürünler pazarımızı da bolumuza kazandırmak için bu sene çalışmalara başlayacağız”

Editör: TE Bilisim