Bolu İlim ve Kültür Hizmetleri Derneği adına her yıl geleneksel olarak düzenlenen kermeste hazırlıklar son aşamaya geldi. Bolu’nun en büyük ve en kapsamlı geleneksel kermesi 23 Nisan Pazartesi günü saat 11.00’da açılacak.

15 gün sürecek olan kermesin açılışına davette bulunan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kaya, her türlü ev tekstili, deve döneri, Osmanlı şerbeti gibi ürünlerin öğrenciler yararına satılacağı kermese tüm Boluluları davet etti.

MEHMET FATİH YALINIZ

Bolu'da öğrenim gören öğrenciler yararına düzenlenen hayırseverlerin katkıları ile hazırlanan kermes 23 Nisan'dan-6 Mayıs'a kadar her gün 09.00-22.00 saatleri arasında açık olacak.

Kermeste, her türlü ev tekstili, el emeği, göz nuru yatak örtüleri, iğne oyaları, fiskos örtüleri, vitrin-mutfak takımları, salon takımları, havlular, havlu kenarları ve daha nice çeyiz eşyası Bolu halkının beğenisine sunulacak.

Seçkin markaların yeni sezon kıyafetleri

Kermeste ayrıca, seçkin mağazalarda satılan, seri sonu ve defolu olmayan, imalattan halka arz edilen kaliteli erkek ve hanım kıyafetleri, takım elbise, tek ceket, pantolon, gömlek ve kravatlar ile hanım pardösüsü, ipek eşarp ve daha pek çok kaliteli giyim eşyası uygun fiyatlar ile satılacak.

Gıda reyonlarında nefis yiyecekler

Gıda reyonlarında hafta sonu açık büfe kahvaltı, özenle hazırlanan et döner, tavuk döner, kermes kebabı, İskender, sac tava, ızgara köfte, adana kebap, lahmacun, tantuni, tavuk çevirme, künefe, gözleme çeşitleri, ev yapımı pastalar, börekler, tatlılar ile sarma, çiğ köfte, mantı, köy ekmeği, sebze, meyve ve daha birçok özenle ve sağlık kurallarına riayet edilerek hazırlanmış Türk mutfağının eşsiz lezzetleri Bolu halkına sunulacak.

Deve döneri ve Osmanlı şerbeti

Farklı damak tadı arayanlar için daha önce dernek görevlileri tarafından il dışından temin edilerek kestirilip hazırlanan deve etinden döner ve onlarca çeşit baharat ve meyve karışımı ile yapılan Osmanlı şerbeti de Boluluları bekliyor.

Açık artırma ile deve satılacak

Her yıl olduğu gibi, Bolu'nun bu en büyük kermesine özel olarak getirtilen bir deve açılışla birlikte Bolu'nun önde gelen esnaf ve iş adamlarının katılacağı bir açık artırma ile satılarak geliri eğitim gören öğrencilere bağışlanacak.

Düzenlenecek kermesle ilgili bilgiler veren ve tüm Bolu Halkını davet eden, 15 gün sürecek olan kermesin açılışına davette bulunan Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Salih Kaya, “Bolu’nun beklediği kermesi her sene olduğu gibi bu alanda Bolulular için hazırlamış bulunmaktayız. Kermesin hazırlanmasında Bolu halkımızın büyük desteği oldu. İnşallah buradaki satışlarda da destek bekliyoruz. Her sene olduğu gibi her türlü ev tekstili, seçkin markaların sezon ürünleri, gıda reyonları ve hususiyetle deve döneri ve deve var. Deve çok mübarek ve bereketli bir hayvan. Onun buraya gelmesi ile hem kermesimize bereket oluyor hem de o mübarek hayvanı herkes görmüş oluyor. Her yerde bulunmayan bir hayvan. Bu vesile ile devenin buraya gelmesini temin etmiş oluyoruz. Her zaman olduğu gibi kermes sonunda devenin açık artırma ile kermese katkı amacıyla satışı yapılacaktır. Buna da destek olmak isteyenleri bekliyoruz.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim