Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, parke taşı ve büz fabrikası hakkında bilgiler verdi. Üretilen taşların kalitesinin yükseltildiğini ifade eden Yılmaz, “Bu proje ile Bolu’nun geleceğini kurtardık ve Bolu’ya bir fabrika kurduk. 15 – 16 milyona kurduğumuz fabrikaya ilk ihaleyi bile aldık 9 milyona Taşkesti beldesi alt yapı sistemlerinin yapımını aldık. Kurduğumuz sistem neredeyse bedavaya gelir durumuna geldi.” dedi.

Bolu’nun kaldırımları ve mahalle yollarına döşenen taşların üretildiği tesiste açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, yedi yıl önce kurulan tesisle şimdi modernleşen tesis arasındaki farka dikkat çekti. Üretilen taşların 4 – 5 sene kullanılabildiği durumdan 40 sene kullanılabilen taş üretimine doğru ilerlediklerini ifade eden Yılmaz, “Bolu’da ki taşların ömrünü uzatacağız ve bu Bolu’ya kazanç olacak” dedi.

Kurulan laboratuvar ile daha kaliteli taş ürettiklerini söyleyen Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti,

“Artık üreteceğimiz beton ve asfalt kalitelerini buradan yönlendireceğiz, bu laboratuvarı da çok kaliteli hale getireceğiz. Bizim yaptığımız kaldırım taşları en fazla 4 – 5 sene dayanabilme kabiliyetine sahip. Avrupa ülkelerinde ise doğal taş kalitesine yakın beton üretiyorlar bizde bu konuda sonuna kadar çalışıyoruz. Bugüne kadar mevcut üretimlerimizi yaptık bundan sonra artık şekilli üretimlerimizi yapacağız. 3 – 5 senelik değil 40 senelik üretimler yapacağız. Bunu başarabilirsek Bolu’da ki taşların ömrünü uzatacağız ve Bolu’ya kazanç olacak. Bunu bu noktaya gelmesi belli bir alt yapıyla oluyor. Buradaki tesis yedi sene önceki tesis, demode oldu tabi bizde bu sistemi değiştirip yeniledik. Tabi ki sevindiren nokta ise bu tesisin tamamının Türk malı olması.”

“YENİ KURULAN TESİS 3000 METRE KARE TAŞ ÜRETİYOR”

Yılmaz yeni tesisin eskisine oranla daha kaliteli ve hızlı üretim yaptığını belirterek, “Gezdiğimiz ilk tesisten çıkan malzemeyi en az yedi gün ıslatıp kurutmamız gerekiyordu. Şuanda önünde durduğumuz tesisten çıkan malzemeyi ise bir gün sonra kullanıma aktarabiliyoruz. Tamamen otomatik robot sistemi işle çalışan Türkiye’nin önemli tesislerinden birisi. Diğer tesiste 1400 metre kare üretirken bu yeni tesiste ise 3000 metre kareye ulaşıyoruz. Günlük çift vardiya ile çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“BOLU’DA ARTIK SU TAŞKINI OLMAYACAK”

“Bolunun geleceği bu tesisle kurtuluyor artık ihale alarak başka beldelerin alt yapısını yapmaya başladık” diyen Yılmaz konuşmasına şu şekilde devam etti, “Bolu’nun alt yapısının gelişmiş bir Avrupa ülkesi gibi olacağını söylemiştik. Bununla ilgilide 3 yıldır çalışıyoruz ve kazım yapıyoruz. Tabi ki şikayetlerde çok fazla geliyor. Geçtiğimiz hafta Bolu’da sürekli yağmur yağdı ama hiçbir tarafta su taşkını olmadı, diğer illerde durumları gördük. İzmir Konak ne hale geldi hep beraber gördük. Bolu’nun alt yapı sistemini geçen sene ayırdık. Mevcut sistemi düzelterek bir yere varamıyoruz Radikal bir karar verdik ve Bolu’nun kuzeyini yeni bir sistemle döşeyelim dedik. 25 milyonluk bir maliyetti. Ana madde beton ve bu betonu en ucuz Bolu Belediyesi üretiyor. Bu betonların nakliyesi bile ciddi rakamlar tutarken şu anda kendimiz üretir durumuna geldik. Bu proje ile Bolu’nun geleceğini kurtardık ve Bolu’ya bir fabrika kurduk. 15 – 16 milyona kurduğumuz fabrikaya ilk ihaleyi bile aldık 9 milyona Taşkesti beldesi alt yapı sistemlerinin yapımını aldık. Kurduğumuz sistem neredeyse bedavaya gelir durumuna geldi.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim