Bolu’nun ilk ve tek bebek spa merkezi olan Hena Bebek Spa Merkezi, Bahçelievler Mahallesi Muzaffer Işın Caddesi'nde hizmete açıldı.

Hena Bebek Spa Merkezi, 0-36 aylık göbek bağı düşmüş ve 3 buçuk kiloya ulaşmış tüm bebeklerin faydalanabileceği, Bolu'nun ilk ve tek bebek spa merkezi olma özelliğini taşıyor. Hena Bebek Spa Merkezi'nde hidroterapi, floating, bebek masajı ve anne el masajının yanı sıra emzirme danışmanlığı, doğuma hazırlık, hamile yogası hizmetleri de veriliyor.

Merkezde bebeklere uygulanacak yöntemler ve faydaları hakkında bilgi veren Kurucu ve aynı zamanda hemşire olan Tuğba Başman şunları söyledi:

"Bebeklerin fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimine olumlu etkisi tüm dünyada kabul gören bebek masajı merkezleri, son yıllarda oldukça ilgi görüyor. Bizde Bolu'da bir ilki gerçekleştirip Hena Bebek Spa Merkezimizi açtık. Bir saatlik zaman dilimi içinde 25 dakika hidroterapi, 20 dakika SPA, kalan 15 dakika da annelere el masajı ile çocuklara nasıl masaj yapılacağını anlatıyoruz. Bebek masajı, bebeğin bedensel ve ruhsal yönden gelişimini destekleyen sayısız faydaları olan bir uygulamadır.” dedi.

BEBEK MASAJI

Bebeklerde gaz ve koliği azaltır.

Anksiyeteyi azaltır.

Solunum ve dolaşımı düzeltir.

Sindirim ve boşaltım sistemini uyarır.

Kilo alımını hızlandırır.

Beyin dalgalarını olumlu yönde değiştirir.

Beden imajı, benlik saygısı ve kendine güveni artırır.

Uyku bütünlüğü derinliliğini sağlar.

Anne ve bebek arasındaki bağı güçlendirir, etkileşimi sağlar.

FLOATING

Sudaki direnç ile iskelet ve kas sistemi geliştirir.

Doğuştan olan yüzme refleksleri harekete geçirilir, bebeğiniz hareketlerini kontrol etmeyi öğrenirken koordinasyon becerileri gelişir.

Eklemlere bağlı kaslarının gelişimini sağlar.

Kolik sorunun etkilerini azaltarak, iyileşmesinde etkin rol oynar.

Gerginliğini azaltarak sakinleşmesini sağlar.

Uykunun düzene girmesini kolaylaştırır.

Kendisine ve çevresine karşı güven duygusunun gelişiminde etken rol oynar.

Editör: TE Bilisim