Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayıp Misli.com Sultanlar Liginde mücadele edecek olan Bolu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor. Baş antrenör Salih Yergin, gözetiminde günde çift antrenman yaparak lige hazırlanan Bolu’nun Sultanlarında hedef ligde kalıcı olmak. Takımın tecrübeli oyuncuları arasında Aneta Havlíčková ve Rosir Calderon olarak göze çarpıyor.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş

Kırmızı beyazlıların yaptığı antrenman öncesinde Baş antrenör Salih Yergin ve takımın tecrübeli oyuncularından smaçör Elif Uzun açıklamalarda bulundu. Bolu Belediyespor Kadın Voleybol takımı Baş antrenörü Salih Yergin, takımın yerinin her zaman sultanlar ligi olduğunu belirterek; “Bolu Belediyesi bana göre süper ligde, Türkiye’deki lokasyonu sebebiyle süper ligde olması gereken adından söz ettirmesi gereken bütün takımların ve camiaların takip etmesi gereken bir spor şehridir Bolumuzun, Bolu Belediyemizin temsil edilmesi de bana ayrıca büyük bir gurur veriyor” ifadelerini kullandı.

“Seyircilerimiz dünya yıldızlarını izleyecek”

Bolu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı baş antrenörü Salih Yergin, Bolulu taraftarların dünya yıldızlarını izleyeceğinin altını çizerek; “ Hazırlanıyoruz, çocuklar çok istekli çok arzulu. Bolu’da bir ilki yaşatacağız, yaşayacağız. Sultanlar Ligi üst düzey zor bir lig. İnşallah Bolu’yu, Bolu Belediyesi’ni üzerimize düşen en iyi şekilde temsil etmek bizim ana hedefimiz. Tüm Bolu’nun desteğine ihtiyacımız var. Çünkü çok dev takımlar buraya gelecek. Bolu’nun tanıtımı için çok ciddi katma değer sağlayacak. Seyircilerimiz dünya yıldızlarını izleyecek” dedi.

“Bolu’yu en iyi şekilde temsil edeceğiz”

Bolu’yu en iyi şekilde temsil etmek istediklerini vurgulayan Yergin; “Yoğun çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu sene en iyisini yaparak bu ligin içinde iyi takımlar arasında olmak en büyük hedefimiz. Destekleyenlere bizi takip edeceklerin hepsinden ricam bizi daha fazla desteklesinler. Bize daha fazla yardım etsinler. Çünkü Bolu’yu en iyi şekilde temsil edip devamını sağlamak niyetindeyiz. İnşallah çok güzel günler, çok güzel maçlar hep beraber sizlerin destekleriyle izleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Emin adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz”

9 Ekim’de başlayacak lig öncesinde 7 ile 11 arasında hazırlık maçı yapmak istediklerini dile getiren baş antrenör Yergin; “Hazırlık maçları yapıp takımın seviyesini mutlaka görmemiz gerekiyor. Bu hafta sonu bir günde iki maç oynayacağız. Bursa etabımız var. Ondan sonra İstanbul’da Galatasaray ile bir günde iki maç oynayacağız. Ondan sonra Uluslararası Cengiz Göllü Turnuvası var Bursa’da. 3 tane yine Sultanlar Ligi takımlarıyla resmi bir turnuva oynayacağız. Ondan sonra 2 organizasyon daha var. Onlara katılmayı düşünüyoruz. Benim hedefim 7 ile 11 arası hazırlık maçı görüp takımdaki çocukların seviyesi nedir bunu bir test etmemiz gerekiyor. Ondan sonrada lig öncesi Türkiye Kupası var. Orada da iyi bir gruba düştük aslında. Telekom, Türk Hava Yolları, Yeşilyurt ve biz varız. Oradan da ilk iki takım bir üst tura devam ediyor. Oda iyi bir prova olacak lig öncesi. Emin adımlarla hedeflerimize ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Genç ve çok tecrübeli iki tip oyuncu profili yaptık transferlerde”

Transfer çalışmaları hakkında da bilgiler veren Yergin; “Şuana kadar herhangi bir sakatlığımız yok. İnşallah lige de bu şekilde devam ederiz. İyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Biz Sultanlar Ligine yükseldiğimiz zaman zaten geç bir takvimdi. Sultanlar Ligi takımları kadrolarını oluşturmuşlardı. Bizimde amacımız lige çıkan çocuklarımızı Sultanlar Liginde de muhafaza edip, birkaç tane oyuncu transferiyle ilk yılımızı bu şekilde atlatmaktı. Buna göre transfer çalışması yaptık. Daha çok geçen seneki oyuncularımızı muhafaza ettik. Yine aramıza katılan genç ve çok tecrübeli iki tip oyuncu profili yaptık transferlerde. Onlarında uyum sağladıktan sonra iyi bir geri dönüşü olacağını düşünüyorum” dedi.

“Zor bir lig olacak ama tutunmaya çalışacağız”

Takıma katılan tecrübeli oyuncular hakkında da bilgiler veren Yergin; “Aldığımız oyuncular ünlü ama Calderon bir doğum gerçekleştirdi. Onun tekrar geri dönüşünü sağlamaya çalışıyoruz. Gerçekten çok ünlü olmasına rağmen çok ekonomik daha önceden de tanıdığımız takip ettiğimiz bir kardeşimiz. Sultanlar Ligi olduğu için öncelikle geri dökünüşünü hesapladı. Çok fazla maliyet olmadı. Aneta Havlíčková’da geçen yıl voleybol bırakmıştı. Babasını kaybettiği için. Kendi ülkesine dönmüştü. Ona da ısrarcı oldum ben. Sağ olsun oda bizi kırmadı. Çok ünlüler. Ama bizim ekonomik profilimize uydukları için buradalar. İleriki zamanlarda ne tip bütçeler bize sağlanırsa bizde ona göre transfer politikasını yönlendiririz. Ama bu yıl için mütevazi ve ekonomik olmamız gerekiyordu. Bizde o yol haritasında ona göre devam ettik. Zor bir lig olacak ama tutunmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“Bu bir sistemin sonunda geldiğimiz yerdir”

Başarının sistemli bir şekilde çalışmanın eseri olduğunun altını çizen Bolu Belediyespor Kadın Voleybol Takımı baş antrenörü Yergin; “Bizim öncelikle hedefimiz bir sistem oluşturmak. Çok ciddi altyapı faaliyetleri başlattık. Voleybol’a çok büyük ilgi var. Özellikle kız çocukları çok hızlı gelişiyor. İyi bir altyapıyla kısa sürede kendi kendini yenileyen bir organizasyon kurabiliriz. Sultanlar Ligi çok zor ve üst düzey bir lig ama biz geçen senede bir takım sistemleri oluşturarak takımı bir üst lige çıkardık. Aslında bu geçen sene değil, ondan bir önceki senede attığımız temellerdi. Çünkü biz çok fazla oyuncu değiştirmeyip daha çok sisteme dönük oyuncu profillerini geliştirerek başarı sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü diğer türlü her sene oyuncu değiştirerek veya çok korkunç bütçeler harcayarak başarı geleceğine inanmıyorum. Bu bir sistemin sonunda geldiğimiz yerdir. Bu yıl transfere çok geç başladık. Geç başlamamızın sebebi de ligin takvimi oldu. Önümüzdeki sene çok daha donanımlı çok daha mütevazi bir organizasyon gerçekleştirebiliriz. Sistemimiz yürüyor. 2-3 sezonluk oyuncularımız var. Onların gelişimleriyle beraber Sultanlar Ligindeyiz. İnşallah önümüzdeki senelerden sonra da Bolu’da kendi kendini yenileyen bir organizasyon oluşturmaya çalışacağız” dedi.

“Çok güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum”

Kırmızı beyazlı oyunculardan Elif Uzun ise Sultanlar Liginde çok güzel başarılara imza atacaklarını belirterek; “Geçen sezon ki çok güzel başarılarımızdan sonra bu sezon kemik kadromuzu koruyarak tekrar Sultanlar Ligi’ne antrenmanlara başladık. Takımımız çok güzel. Takımımızda çok değişen bir şey yok. Çok güzel çok yetenekli oyunculardan kurulu bir kadromuz var. Umarım sezonda çok güzel başladı. Çok güzel antrenmanlar yapıyoruz. Yeni gelen oyuncularla çok güzel uyum sağladık. Onlarla beraber bu sezon çok sürpriz olmasa da bizce çok güzel başarılara imza atacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“Türkiye Kupası için hazırlanacağız”

30 yaşındaki tecrübeli oyuncu Eylül ayının sonunda oynanacak olan Türkiye Kupası maçlarına hazırlandıklarını anımsatarak; “Tabi ki bizde öyle düşünüyoruz. Sezon öncesi hazırlık maçları takımın ne durumda olduğunu görmek için yapılan karşılaşmalar olacak. Bizim takımımızın hazır olduğunu düşünüyorum. Bu karşılaşmalar bizim en büyük rakiplerimizle, bizi zorlayacak takımlarla yapacağız. Orada nabzımızı ölçeceğiz, nasıl olduğumuzu görecek takım. Türkiye Kupası için 2 takım çıkacak. Ben bizim takımın çıkacağını düşünüyorum. Orada zaten 1 ayımız var, o karşılaşmalara kadar. Şimdi hazırlık maçlarla Türkiye Kupası için hazırlanacağız” dedi.

“Fenerbahçe ile oynamak hiç kolay değil”

Ligin ilk maçında Fenerbahçe Opet’i Bolu’da ağırlayacakları için büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Uzun; “Çok heyecanlıyız. Tabi ki Fenerbahçe çok büyük bir camia. Onlarla oynamak hiçbir zaman kolay değil. Fakat bizim Yarenler grubumuz var. Yarenler grubu bizi çok güzel bir şekilde desteklediler. Geçen senede bu senede çok güzel destekleyeceklerini söylediler. Onları da bekliyoruz. Onların desteğiyle beraber güzel bir maç olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim