Spor Toto 1.ligde mücadele eden Boluspor’un olağan kongresi geçtiğimiz hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ertelenmişti. Kırmızı beyazlılarda olağan kongre 28 Mayıs 2022 Cumartesi saat: 15.00’da yapılacak.

Boluspor'da gözler hafta sonu yapılacak kongreye çevrilmiş durumda. Ligi 50 puanda tamamlayan Boluspor’un yeni Başkanı yapılacak kongrenin ardından belli olacak.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da kongrenin yapılacağı saate kadar görüşmelerini sürdüreceği alınan haberler arasında.

“Boluspor’a en iyi kim sahip çıkabilecekse o arkadaşımızın arkasında duracağım”

Özcan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; “Boluspor ile ilgili görüşmeleri elbette yapıyorum. Belediye Başkanı olarak. Burada göreve talip olmayı düşünen arkadaşlarımız elbette ki var. Ben burada bu sefer tarafsız falan kalmayacağım. Boluspor’a en iyi kim sahip çıkabilecekse o arkadaşımızın arkasında duracağım. Ama şuanda Boluspor’un hesapları bağımsız mali müşavir arkadaşlar tarafından inceleniyor. Artık Boluspor’un borcu neymiş, alacağı neymiş net olarak ortaya koymanın zamanı geldi. Kimi diyor ki 20 milyon, kimi diyor ki 30 milyon, kimi diyor ki 40 milyon. Neyse gerçek ortaya çıksın. Sonuçta bir borç varsa net olarak ortaya çıksın. Yönetime talip olacak arkadaşların bunu bilmek hakkı. Benim Belediye Başkanı olarak ve Boluspor taraftarı olarak bunu bilmek benimde hakkım. Net olarak hesaplar bir ortaya çıksın, görüşmelerim devam ediyor. Ama bu süreçte önceki süreçlerdeki gibi kim talip olursa biz onun arkasındayız demekle yetinmeyeceğiz. Şu ekibin bu görevi daha iyi yürüteceğini düşünüyorum diye bende fikrimi söylemek benim hakkım” ifadelerini kullanmıştı.

Şuana kadar kamuoyunda ismi geçen hiçbir aday resmen adaylık açıklaması yapmazken, son 4 maçta göreve gelen Oğuzhan Özçelik, kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim