Boluspor’da 28 Mayıs 2022 tarihinde yapılan kongrenin ardından koltuğu devralan Başkan Savaş Abak ve ekibi kulüp bünyesinde hummalı bir çalışma başlatırken, Karaçayır şantiyeye dönmüştü. A takım tesislerinde yapılan ilk hareketlilik yavaş yavaş sonlanırken, yönetim kurulu daha sonra alt yapı tesislerinde el atarak yenileme çalışmalarına devam ediyor. Boluspor’un Tesislerden Sorumlu Başkan Vekili Abdullah Alemdar ile Karaçayır’da bulunan tesislerinde çalışmaları birlikte inceledik.

Yıllardır bakım görmeyen, adeta harabeye dönen Boluspor tesislerinde hummalı çalışma devam ediyor. Çatısının aktığı, sıvalarının döküldüğü, halılarının rutubetten çürüdüğü Boluspor tesislerine ivedilikle el atan yönetim tadilat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Yeni yönetim kurulunda Başkan Vekilliği ve Tesisler Sorumlusu olan Bolu’da inşaat sektöründe önemli isimlerin arasında yer alan iş insanı Abdullah Alemdar, A takımda yapılan çalışmalar, alt yapı tesisleri ve birçok konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Özel Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Kamera: Servet Gökçek

“ÇATIDA CİDDİ PROBLEM YAŞANDIĞINI GÖRDÜK”

Boluspor’un Tesislerden Sorumlu Başkan Vekili Abdullah Alemdar, ilk olarak A takımın bulunduğu tesisin yenileme çalışmalarını yaptıklarını ve yeni sezona hazır hale getirdiklerinin altını çizerek; “Biz 28’inde göreve geldiğimizden itibaren öncelikle eksiklikleri tespit ederek bu çalışmalara başladık. Yönetim kurulu oluştuğunda da bize altyapıyla ilgili sorumluluk ve başkan vekilliği görevi tevdi edildi. Bu göreve istinaden biz de kolları sıvadık. Tabi öncelikle tespitlerimizi yaptık, tespitler sonucunda çatıda ciddi problem yaşandığını gördük ana binada, bunun dışında tabi odalarda, yaklaşık bizim 34 tane odamız var yukarıda. Bu odalarda da ciddi çatının akmasından mütevellit kaynaklanan sıkıntılar olduğunu gördük. Öncelikle tabi buna ağırlık verdik. Yaklaşık ilk bir aylık sürede tüm odalarımızı elden geçirdik, çatımızı komple yeniledik. Futbolcuların gelme tarihinden önce bütün odalarımızı yataklar dâhil olmak üzere her şeyimizi değiştirip, badana işlerimizi bitirip hazır hale getirdik. Bunun dışında ana binada dış cephede çalışma yaptık. Bütün boyama, badana bütün ne var ne yok hepsini elden geçirdik. Şu anda ana binamızla ilgili içeride yapılacak işimiz kalmadı dolayısıyla şimdi dışarıya başladık. Dışarıda da bugün itibariyle peyzaj çalışmalarımız hali hazırda devam ediyor. Ayrıca tabi peyzaj çalışmaları dışında da yine ufak tefek eksiklerimiz çıkıyor zaman içerisinde bunları da bir şekilde halledeceğiz ama şöyle söyleyebilirim: yaklaşık 1-15 günlük bir süre içerisinde tahmin ederim ki ana binayla ilgili yani A takımın olduğu bölümle ilgili herhangi bir eksiğimiz gediğimiz kalmayacağını düşünüyorum” dedi.

“FUTBOLCULARIMIZI VE TEKNİK HETİMİZİ ÇOK RAHAT ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Alemdar, tesisin yanlarında bulunan boş alanlarında oyuncuların ve teknik heyetin vakit geçirebilmesi için peyzaj çalışmalarına hız verdiklerini ifade ederek; “Tabi peyzaj çalışmaları biraz uzun soluklu bir süreç işte ağaçlandırma yapacağız bu bölgede, bunun dışında da peyzaj da şöyle bir durum da söz konusu; biz futbolcularımızı burada çok rahat ettirmek istiyoruz, teknik ekibimizi rahat ettirmek istiyoruz. Onun için peyzaj yaparken ayrı bir dinlenme bölümü oluşturacağız. Ayrıca içeride de yine kafeteryaya benzer böyle oturulabilecekleri, kışında oturabilecekleri bir alan oluşturmaya çalışıyoruz. Bu alanda da bir kapatma çalışması yaptık. İnşallah nasip olursa burayı doğalgazla ısıtıp kışında burada bir kafe tadında oturabilecekler, boş vakitlerini değerlendirebilecekler diye düşünüyoruz. Çalışmalar bu minvalde ana binada yoğun olarak devam ediyor” şeklinde konuştu.

“BİZİM ÇİFT SAHA İHTİYACIMIZ VAR”

Kulübün hemen önünde bulunan saha ile ilgili de yeniden çimlenme çalışması başlattıklarını vurgulayan Boluspor Başkan Vekili Alemdar; “Öndeki antrenman sahamız gerçekten kullanım dışıydı. Bununla alakalı hemen bir çalışma başlatıldı. Yeniden çimlendirme çalışması yapıldı. Allah nasip ederse orada da 1-2 ay çerisinde antrenmanlara başlayabileceğiz. Bu şunu getirecek: Arkada gerçekten özellikle son 2 gündür ciddi sıcaklar olduğunda bir anda tabi sararmaya meydana geliyor. Bunun için bizim çift saha ihtiyacımız var. O anlamda gerçekten burada da yol aldık. Nasip olursa burayı da 1-2 ay içerisinde devreye sokmayı planlıyoruz” dedi.

“FUTBOLCULARIMIZIN NEFES ALABİLECEĞİ BİR ORTAM OLSUN İSTİYORUZ”

Tesisin güney tarafından bulunan alanla ilgili çalışmaların tün hızıyla sürdüğünü belirten Alemdar; “Bu alan tamamen yeşil alan olacak. Burayı ağaçlandırmayı da düşünüyoruz. Buraya gerekirse meyve ağaçları da dikeceğiz. Tabi ki bizden sonra, biz burada kalıcı değiliz. Herkes geçici. Bu görevlerde kişiden kişiye geçen görevler. Dolayısıyla burada hem bir yeşillik olsun istiyoruz hem de burada meyve bahçeleri olsun istiyoruz. Bir de futbolcularımızın nefes alabileceği bir ortam olsun istiyoruz. Bunun dışında ana binanın kuzey tarafında ciddi bir alan oluşturacağız. Bu alanda da futbolcuların boş vakitlerinde oturabileceği, gerekirse mangal yapabileceği, şömine başında, açık alanda ateş yakabileceği böyle bir alan tasarladık. İnşallah onu da başaracağız. Onu da başardığımız takdirde burada futbolcularımızın çok dışarıya gitme isteği kalacağını düşünmüyorum. Burada hoş vakit geçirebilecekler. Ayrıca sundurmayı yaptık ve sundurmayı da kapattık. Burayı da doğalgazla ısıtıp kışında burada yine aynı şekilde çayını, kahvesini, muhabbetini yapabilecekleri bir aktivite alanı oluşturuyoruz. Şuanda ki amacımız çevre düzenlemesiyle birlikte daha yeşil bir alan ortaya çıkarmak” ifadelerini kullandı.

“ALT YAPIDA ÇALIŞMALAR 1-2 AYDA TAMAMLANACAK”

Alemdar son olarak Boluspor Altyapı tesislerinde de çalışmalara başlandığını vurgulayarak sözlerini şöyle noktaladı; “Ana binadan sonra altyapı çalışmalarımıza geçen hafta itibariyle başladık. Öncelikle her zaman olduğu gibi çatıdan başladık. Zaten bir projede bir binada temel ve çatı çok önemlidir. Çatımız şuanda bitmek üzere. Baya toparladık. Ondan sonrada son iki katta 24 tane odamız var. Yatılı çocuklarımızın kaldığı odalarımız var. Öncelikle bu odalarımızı devreye sokacağız. Turnuvaya büyük takımlarından Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi büyük takımlardan da misafirlerimiz olacak. 500 kişilik turnuva planlanıyor. Bu turnuva için gelen misafirlerimizi bir şekilde ağırlamamız gerekiyor. Böyle bir zorunluluğumuz ortaya çıktı. Akabinde alt kat komple yenileme çalışmasına girecek. Bunun içinde tahmin ederim önümüzde çok uzun bir zaman yok. 1-2 ay içinde bunu tamamlamamız gerekiyor. Dolayısıyla böyle bir hummalı çalışmanın içindeyiz. İnşallah bu konuda da yine herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim